Το Γουέμπλεϊ θα είναι η έδρα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ και το 2013! Η έκπληξη που επεφύλασσε ο πρόεδρος της UEFA κ. Μισέλ Πλατινί στην ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) για την επέτειο των 150 χρόνων από την ίδρυσή της, χάλασε όταν η είδηση διέρρευσε και το θρυλικό στάδιο του Λονδίνου έγινε αίφνης φαβορί να (ξανα)φιλοξενήσει τον μεγάλο τελικό, όπως ακριβώς πριν από μερικές εβδομάδες στην αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1).

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών που επιλέγεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ίδια έδρα καθώς ως τώρα το «ρεκόρ» κατείχε το «Πράτερ» (νυν «Ερνστ Χάπελ») της Βιένης, όπου διεξήχθησαν οι τελικοί του 1987 και του 1990.
«Μπορεί να είναι κάτι ιδιαίτερο, όμως νομίζω πως ήταν πολύ σημαντικό να σεβαστούμε την επέτειο του δικού μας παιχνιδιού» δήλωσε ο κ. Πλατινί. Η FA είναι η παλαιότερη ομοσπονδία στην ιστορία του ποδοσφαίρου με έτος ίδρυσης το 1863. Εξ ου και τα αρχικά της, καθώς όλοι γνωρίζουν ποια είναι η Football Association (Ποδοσφαιρική Ενωση), χωρίς να αναφέρεται το όνομα της χώρας. Οκτώ χρόνια αργότερα (1871), διεξήχθη και το πρώτο τουρνουά της, το περίφημο κύπελλο Αγγλίας που αποτελεί την αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον κόσμο.