• Αναζήτηση
 • Πετσάλνικος: Η απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον κοινοβουλευτισμό

  Άμεση ήταν αντίδραση του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου για τον αποκλεισμό των εισόδων της Βουλής κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Άμεση ήταν αντίδραση του Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου για τον αποκλεισμό των εισόδων της Βουλής κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει:
  «Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα (σ.σ. της Τρίτης), κατά τα οποία ορισμένοι επιχείρησαν τον αποκλεισμό της Βουλής των Ελλήνων, οφείλω να υπογραμμίσω τους κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια τη Δημοκρατία μας.

  Η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον κοινοβουλευτισμό ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον Ελληνικό λαό. Η ιστορία έχει δείξει ότι γενικευμένο κλίμα απόρριψης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας όπου αυτό εκδηλώθηκε, είχε τραγικές συνέπειες για το λαό».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk