Η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο δέκατο Φάιναλ Φορ της ιστορίας του (Βαρκελώνη, 6-8 Μαΐου) επισπεύδει την έναρξη των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ για τους πρωταθλητές Ελλάδος, οι οποίοι _ τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου _ θα αντιμετωπίσουν (Πέμπτη 28/4, ΟΑΚΑ, 18.00, ΕΤ1) το έβδομο Περιστέρι στην πρεμιέρα της Α’ Φάσης. Τα άλλα τρία ζευγάρια θα σταθούν στη γραμμή της αφετηρίας το Σάββατο 30/4: Ολυμπιακός – Κολοσσός Ρόδου (ΣΕΦ, 17.00, ΕΤ1), Αρης – Μαρούσι (Αλεξάνδρειο, Novasports 3), ΠΑΟΚ – Καβάλα (Πυλαία, 19.00, Novasports 3). Την ίδια ημέρα (Σάββατο, 16.00), θα διεξαχθεί και η δεύτερη αναμέτρηση Περιστερίου – Παναθηναϊκού στο κλειστό «Α. Παπανδρέου».

«Αρχίζουν τα πλέι οφ και όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για τους αγώνες της Α’ Φάσης. Δουλέψαμε και θα συνεχίσουμε τη δουλειά με τους παίκτες, καθώς επιβάλλεται να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τη σειρά των αγώνων. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επικεντρωμένοι στα παιχνίδια και να αντιμετωπίσουμε το Περιστέρι με μεγάλο σεβασμό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι αγώνες που προηγούνται του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», εξήγησε ο προπονητής του Τριφυλλιού κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος πάντοτε σέβεται ακόμη και τους υποδεέστερους αντιπάλους του. Άλλωστε, δεν ξεχνά ότι η ομάδα του ηττήθηκε για τελευταία φορά σε εντός έδρας αγώνα των πλέι οφ με «θύτη» το Περιστέρι και μεγάλο πρωταγωνιστή (22 π. με 4./5 τρ.) τον τότε Περιστεριώτη Μιχάλη Πελεκάνο στο κλειστό των Πατησίων την περίοδο 2002-03.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καϊμακόγλου δήλωσε:«Οι αγώνες με το Περιστέρι είναι πολύ σημαντικοί, καθώς μπαίνουμε στα πλέι οφ. Ξέρουμε πως το μυαλό όλων βρίσκεται στους αγώνες του Φάιναλ Φορ, αλλά εμείς πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στα παιχνίδια με το Περιστέρι, να συγκεντρωθούμε σε αυτά. Αντιμετωπίζουμε έναν σοβαρό αντίπαλο και θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Γνωρίζουμε ότι το Περιστέρι είναι καλή ομάδα, αλλά αν αγωνιστούμε όπως πρέπει, έχουμε την ποιότητα να κάνουμε το 2-0 και να έχουμε περισσότερο χρόνο, ώστε να προετοιμαστούμε για τους αγώνες του Φάιναλ Φορ».

Μπαίνοντας στη σειρά των αγώνων με τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό, το Περιστέρι δεν αεροβατεί, αφού ο στόχος της συμμετοχής στα πλέι οφ (μοιάζει να) φτάνει και περισσεύει. «Εξυπακούεται ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούμε να συζητάμε για τίποτε άλλο απέναντι σε μια ομάδα η οποία έχει τέτοια ποιότητα και σε λίγες ημέρες θα πάει να διεκδικήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο στη Βαρκελώνη και έχει τις ευχές όλων των Ελλήνων να το φέρει στην Ελλάδα», σχολίασε με ισχυρή δόση ρεαλισμού ο κ. Δημήτρης Κουστένης, συνεργάτης του κόουτς κ. Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ ο νεαρός διεθνής με τις εθνικές ομάδες Εφήβων και Νέων Αντώνης Μάντζαρης είπε:

«Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει εδώ και πολλά χρόνια τα διαπιστευτήριά του και σίγουρα είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσαμε να είχαμε στα πλέι οφ. Πιθανότατα θα θελήσει να δοκιμάσει και κάποια πράγματα για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, όπως κάναμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, να είμαστε ανταγωνιστικοί και στο τέλος να νιώθουμεικανοποιημένοι με τον εαυτό μας διότικάναμε αυτό που μπορούσαμε».

Παναθηναϊκός και Περιστέρι στα πλέι οφ

Περίοδος Φάση Αγώνας Σκορ
2002-2003 Ημιτελικά Παναθηναϊκός- Περιστέρι 82-85
2002-2003 Ημιτελικά Περιστέρι- Παναθηναϊκός 69-71
2002-2003 Ημιτελικά Παναθηναϊκός-Περιστέρι 78-71
1998-1999 Προημιτελικά Παναθηναϊκός-Περιστέρι 78-68
1998-1999 Προημιτελικά Περιστέρι-Παναθηναϊκός 62-76
1995-1996 Προημιτελικά Παναθηναϊκός-Περιστέρι 78-47
1995-1996 Προημιτελικά Περιστέρι- Παναθηναϊκός 80-76
1995-1996 Προημιτελικά Παναθηναϊκός-Περιστέρι 67-52