Γερμανία – Δεν εγκρίνει μεταρρύθμιση της Συνθήκης Σένγκεν

Για τους κινδύνους που εγκυμονεί μία μεταρρύθμιση της Συνθήκης του Σένγκεν προειδοποιεί η Γερμανία, τονίζοντας ότι η ελευθερία στις μετακινήσεις αποτελεί μία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η γερμανική αντίδραση ήλθε διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε, μετά το αίτημα που διατύπωσαν από κοινού η Γαλλία και η Ιταλία «να εξετασθεί η πιθανότητα να επιβληθούν προσωρινών έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ».

Για τους κινδύνους που εγκυμονεί μία μεταρρύθμιση της Συνθήκης του Σένγκεν προειδοποιεί η Γερμανία, τονίζοντας ότι η ελευθερία στις μετακινήσεις αποτελεί μία από τις σημαντικότερες κατακτήσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η γερμανική αντίδραση ήλθε διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε, μετά το αίτημα που διατύπωσαν από κοινού η Γαλλία και η Ιταλία «να εξετασθεί η πιθανότητα να επιβληθούν προσωρινοί έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ».

«Εάν επιθυμείτε να βελτιωθεί το σύστημα του Σένγκεν, αυτό είναι καλό και πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε. Αλλά η ελευθερία στις μετακινήσεις στην Ευρώπη είναι μία τέτοιου μεγέθους επιτυχία που θα πρέπει να μείνει αδιαπραγμάτευτη» τόνισε ο Βέστερβελε σε συνέντευξη Τύπου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη πως πρόκειται να αναθεωρήσει τις «έκτακτες συνθήκες» που επιτρέπουν στα κράτη-μέλη της Συνθήκης Σένγκεν να επαναφέρουν «προσωρινώς» τους ελέγχους στα εθνικά τους σύνορα, λόγω της αθρόας εισροής προσφύγων από τη Βόρειο Αφρική, ιδίως από την Τυνησία, στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk