Σφοδρό βομβαρδισμό δέχεται η πόλη Μιζουράτα, στη δυτική Λιβύη, από τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα τουκλάχιστον με όσα δηλώνουν οι εκπρόσωποι των αντικαθεστωτικών.
«Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη», σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε τηλεφωνικώς από τη Μιζουράτα ο εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, Αμπντελσαλάμ.
«Οι ταξιαρχίες του Καντάφι άρχισαν να βομβαρδίζουν αδιακρίτως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Ο βομβαρδισμός συνεχίζεται. Στόχος τους είναι το κέντρο της πόλης, κυρίως η οδική αρτηρία Τρίπολη και τρεις κατοικημένες περιοχές», προσέθεσε.
Σε ό,τι αφορά τς επιχειρήσεις της Συμμαχίας στη Λιβύη, το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε, το Σάββατο, ότι αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος τύπου Predator πραγματοποίησε επιχειρήσεις για πρώτη φορά στη χώρα.
«Ένα Predator πραγματοποίησε επιχειρήσεις σήμερα το απόγευμα στη Λιβύη», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα χρησιμοποιηθούν τέτοιου τύπου μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Λιβύη, ανταποκρινόμενες στο αίτημα ορισμένων χωρών του ΝΑΤΟ για πιο σκληρές αεροπορικές επιχειρήσεις και παρά το γεγονός ότι έχει περιοριστεί η συμμετοχή τους στη διεθνή στρατιωτική επιχείρηση κατά της χώρας
Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε, το Σάββατο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Λίβυο πρωθυπουργό Αλ Μπαγντάντι αλ Μαχμούντι, να θέσει σε εφαρμογή τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να δώσει ένα τέλος στις επιθέσεις σε αμάχους.
«Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι το πιο σημαντικό ζήτημα τώρα είναι να σταματήσει η αιματοχυσία και τα βάσανα του άμαχου πληθυσμού», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωση του.