Πορτογαλία – Προηγείται ο Σόκρατες

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις το Σοσιαλιστικό Κόμμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα επειδή η βουλή απέρριψε το τελευταίο πακέτο λιτότητας που προσπαθούσε να περάσει η κυβέρνησή του. Υστερα από μήνες, οι Σοσιαλιστές ξεπέρασαν Σοσιαλδημοκράτες σε δημοσκόπηση.

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις το Σοσιαλιστικό Κόμμα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, παρά το γεγονός ότι παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα επειδή η βουλή απέρριψε το τελευταίο πακέτο λιτότητας που προσπαθούσε να περάσει η κυβέρνησή του λόγω της οικονομικής κρίσης. Υστερα από μήνες με χαμηλά ποσοστά, οι Σοσιαλιστές ξεπέρασαν ελαφρώς τους (δεξιούς) Σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης σε δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης από την Marktest, στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 5 Ιουνίου (αντί του 2013 αν δεν είχε πέσει η κυβέρνηση) οι Σοσιαλιστές συγκεντρώνουν το 36,1% των προθέσεων ψήφου -ποσοσό υψηλότερο κατά 11,6% σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας στις 25 Μαρτίου- ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν ποσοστό 35,3% έχοντας σημειώσει απώλειες κατά 12 μονάδες σε σχέση με τις 25 Μαρτίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk