Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (εκουσία δικαιοδοσία) με την υπ’ αρ. 1927/2011 απόφασή του απέρριψε την αίτηση των μετόχων της Crown Hellas: Mitica Limited, Θ. Διδώλη, Ι. Διώχνο, Σ. Δρακάκη και Γ. Κώτσικα, που είχε ως αντικείμενο:

α) το διορισμό προσωρινής διοίκησης της εταιρείας μέχρι την ολοκλήρωση -σωρευτικώς- της διαδικασίας δημόσιας πρότασης της εταιρείας «Lomond Υπηρεσίες Μεταλλικών Προϊόντων Α.Ε.» και της συγχώνευσης της εταιρείας με την τελευταία, ή

β) το διορισμό νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας για να την εκπροσωπήσουν ειδικά κατά τη διαδικασία της άνω δημόσιας πρότασης και συγχώνευσης. Η υπόθεση είχε εκδικασθεί στις 12.1.2011 με τη συμμετοχή όλων των διαδίκων.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω μέτοχοι που εκπροσωπούν περίπου το 14% του μετοχικού κεφαλαίου της Crown πέτυχαν με την παρέμβαση της Επ.Κεφαλαιαγοράς την αναπροσαρμογή του τιμήματος που προσέφερε η Lomond για να αποκτήσει το 100% της Crown και να τη βγάλει από το ΧΑ από 9,74 ευρώ σε 13,5 ευρώ ανά μετοχή.

Eν τω μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο της Crown Hellas στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης Δι’ Εξαγοράς της εταιρείας από την Lomond έναντι αντιτίμου σε μετρητά 13,50 ευρώ ανά μετοχή.