Κάτι μας κρύβουν!

Στην παγκόσμια ιστορία της παράνοιας υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα κεφάλαια: τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Η δολοφονία της Λαίδης Ντι από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες με εντολή της βασιλικής οικογενείας. Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης που οργάνωσαν η CΙΑ και η Μοσάντ. Πολύ φοβούμαι ότι συντόμως αυτή η πλούσια ιστορία θα εμπλουτιστεί με ένα νέο κεφάλαιο το οποίο σε τίποτα δεν θα υστερεί των προηγουμένων: το κεφάλαιο του ελληνικού χρέους.

Κάτι μας  κρύβουν! | tovima.gr

Στην παγκόσμια ιστορία της παράνοιας υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα κεφάλαια: τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Η δολοφονία της Λαίδης Ντι από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες με εντολή της βασιλικής οικογενείας. Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ. Το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης που οργάνωσαν η CΙΑ και η Μοσάντ.

Πολύ φοβούμαι ότι συντόμως αυτή η πλούσια ιστορία θα εμπλουτιστεί με ένα νέο κεφάλαιο το οποίο σε τίποτα δεν θα υστερεί των προηγουμένων: το κεφάλαιο του ελληνικού χρέους.

Ηδη μια σειρά έγκυρες προσεγγίσεις του ζητήματος αποφαίνονται ότι:

– Το δημόσιο χρέος της χώρας «δεν είναι αυτό που μας λένε» – αλλά προφανώς κάποιο άλλο το οποίο γνωρίζουν μόνο εκείνοι που κατάλαβαν ότι «δεν είναι αυτό που μας λένε»… – Σημαντικό μέρος του χρέους είναι «παράνομο» και γι΄ αυτό δεν πρέπει να αποπληρωθεί…

– Και είναι «παράνομο» επειδή χρησιμοποιήθηκε (το χρέος) για σκάνδαλα, μίζες και λοιπές αθλιότητες, πράγμα το οποίο θα αποδειχθεί μόλις κάνουμε «λογιστικό έλεγχο του χρέους» – και τότε θα βρούμε προφανώς δίπλα σε κάθε ποσό και το όνομα του αλήτη που τα πήρε.

Κοινός παρονομαστής και της Λαίδης Ντι και των Δίδυμων Πύργων και του ελληνικού χρέους είναι η πεποίθηση ότι «τα πράγματα δεν είναι ούτε όπως τα βλέπουμεούτε όπως τα ακούμε».«Κάτι μας κρύβουν!».

Η αίσθηση ότι η πραγματικότητα δεν είναι παρά μια κατασκευή που υποκρύπτει μια άλλη διαφορετική πραγματικότητα δεν είναι καινούργια: έχει τροφοδοτήσει με πελατεία αναρίθμητα άσυλα και ψυχιατρικές κλινικές – η επιστήμη άλλωστε κάνει αξιοσημείωτα βήματα στην κλινική αντιμετώπισή της.

Παρά ταύτα, παραμένει διαδεδομένη. Επί της ουσίας δεν είναι παρά προσπάθεια διαφυγής από μια κατάσταση που κρίνεται δυσάρεστη, δυσνόητη και ίσως ανυπόφορη. Αν φταίνε τα σκάνδαλα για το χρέος, τότε δεν φταίω εγώ! Και αν δεν φταίω εγώ, τότε να πληρώσουν εκείνοι που φταίνε!

Υπό αυτή την έννοια, αν ο Καντάφι θεωρεί ότι οι εξεγερμένοι είναι υποχείρια πρακτόρων της Αλ Κάιντα που τους πότισαν γάλα με παραισθησιογόνα (!), γιατί να μην ισχυρίζεται ο Λαφαζάνης ότι μπορεί να γίνει συνολική διαγραφή του χρέους ή οριστική διακοπή της αποπληρωμής του;

Δεν γίνεται; Γίνεται και παραγίνεται, απλώς μας το κρύβουν! Ποιοι το κρύβουν; Μα οι ίδιοι που κρύβουν ότι το χρέος δεν είναι όσο μας λένε και οι ίδιοι που κρύβουν ότι είναι παράνομο- άσε που δεν λένε λέξη και για τους πράκτορες της Αλ Κάιντα!

jpretenteris@dolnet.gr


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk