Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργεί το Υπουργείο Υγείας για την εμπλοκή στην εφημερία του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», την Τετάρτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν η διοικητής του «Αλεξάνδρα» Ελένη Ρογδάκη απέστειλε προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έγγραφο στο οποίο ανέφερε ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να δεχτεί κανένα περιστατικό λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών.

Ωστόσο, η αρμόδια Α’ Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής διαπίστωσε ότι στο νοσοκομείο υπήρχαν 37 διαθέσιμες κλίνες, αλλά και αποθέματα υγειονομικού υλικού.

Λίγο αργότερα η διοικητής ανακάλεσε το έγγραφο, ενώ το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά στα όρια των κλινών που διαθέτει.

Πηγές του υπουργείου Υγείας τονίζουν ότι θα αποδοθούν ευθύνες -εφόσον διαπιστωθούν- τόσο στη διοίκηση όσο και στους διευθυντές των κλινικών.

Από την πλευρά της, η διοικητής του νοσοκομείου υποστήριξε ότι το έγγραφο βασίστηκε στα όσα της μεταφέρθηκαν από τους αρμόδιους των τμημάτων, αλλά παραδέχθηκε ότι η ίδια δεν πραγματοποίησε έλεγχο.