Ο Πανιώνιος επικράτησε με 59-52 του Ηρακλή στο κεκλεισμένων των θυρών «Ιβανόφειο» και διατηρήθηκε σε τροχιά πλέι οφ. Ο Ηρακλής αν και προσπάθησε στο τέλος να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, δεν τα κατάφερε και πλέον αποχαιρέτησε και τυπικά την κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι πήραν αρχικά το προβάδισμα με το πρώτο καλάθι στον αγώνα από τον Ειτουταβίτσιους (2-0) όμως δεν κατάφεραν να περάσουν ξανά στην θέση του «οδηγού» για το πρώτο ημίχρονο με τον Πανιώνιο να ανεβάζει στροφές και με ένα σερί 6-0 να διαμορφώνει το 7-14 λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Μαρμαρινός «έγραψε» το σκορ του δεκαλέπτου (9-14) με δυο εύστοχες βολές μειώνοντας στο -5 για τον Ηρακλή.
Με επιμέρους σκορ 5-13 στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Νέας Σμύρνης ανέβασε τη διαφορά στο +13 (16-27), επιβάλλοντας απόλυτα το ρυθμό της, με τον Γηραιό να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στην άμυνα.

Οι Γιάνκοβιτς και Τσιάρας με 13 και11 πόντους αντίστοιχα ήταν οι κορυφαίοι για τους Κυανέρυθρους.

Ο Μπατής με λέι απ σημείωσε το 19-31 για την ομάδα του που εκμεταλλευόμενη την έλλειψη ενέργειας του Ηρακλή κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στο +9 (26-35).

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στην τρίτη περίοδο και κατάφεραν να μειώσουν στον πόντο με τρίποντο του Δεμερτζή (36-37), προσπαθώντας να αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα.
Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα με σχετική δυσκολία, αφού οι παίκτες του Ηρακλή έβγαλαν αρκετή ενέργεια στο παρκέ. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να προηγείται με 43-39.

Οι γηπεδούχοι παίζοντας χωρίς άγχος συσκόλεψαν τους αντιπάλους τους. Οι παίκτες του Πανιωνίου δείχνουν να έχουν χάσει τη συγκέντρωσή τους, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ηρακλή να μειώσουν στους 3 πόντους.

Οι γηπεδούχοι έχουν επιβάλει το ρυθμό τους και έχουν «κλειδώσει» επιθετικά τους αντιπάλους τους. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αφού οι παίκτες του Γηραιού μείωσαν τη διαφορά στο ελάχιστο, τον 1 πόντο.

Η τέταρτη περίοδος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς και οι δυο ομάδες έχουν στο μυαλό τους μόνο την άμυνα που θα τους εξασφάλιζε τη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί στα τελευταία λεπτά πήραν μια μεγάλη ανάσα, όπου τους εξασφάλισε τη νίκη, παρά την απέλπιδα προσπάθεια των γηπεδούχων, επικρατώντας με 59-52.

Τα δεκάλεπτα: 9-14, 26-35, 39-43, 52-59.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Χουγκάζ): Δεμερτζής 16 (2), Τζακολόπουλος 4, Αγκελακόπουλος 7 (1), Μαρμαρινός 5, Πέτροβιτς 11 (1), Δέσπος 4, Ηλιάδης 3, Εϊτουταβίτσιους 2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μπαρτζώκας): Αντερσον 2, Αθανασούλας 2, Γιαννόπουλος 4, Τσιάρας 14 (1), Αθηναίου, Μπατής 7 (1), Γιάνκοβιτς 15 (2), Ιωάννου 2, Σαρικόπουλος, Κόβιλ 11, Παραγυιός 2.