Τη διακοπή της παραγωγής της για αρκετές ημέρες του Απριλίου και του Μαΐου σε πέντε μονάδες παραγωγής της στην Ευρώπη προανήγγειλε η Toyota.

Η γιγαντιαία ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ως αιτία των προσωρινών αναστολών στην παραγωγή τις περιορισμένες εισαγωγές απαραιτήτων εξαρτημάτων από την Ιαπωνία εξ αιτίας βεβαίως των θεομηνιών που έπληξαν τη χώρα και της συνεπακόλουθης πυρηνικής κρίσης.

Η προαναγγελία της Toyota για τις διακοπές παραγωγής στην Ευρώπη έγινε μία ημέρα έπειτα από την ανακοίνωση για ανάλογες διακοπές σε μονάδες παραγωγής στις ΗΠΑ. Η σημερινή προαναγγελία αφορά εργοστάσια της ιαπωνικής εταιρείας στη Βρετανία, στη Γαλλία, στην Πολωνία και στην Τουρκία. Ειδικότερα, η παραγωγή θα διακοπεί το διήμερο 21 και 22 Απριλίου, από τις 25 έως τις 29 Απριλίου και στις 2 Μαΐου.

«Ακόμη δεν έχει διακοπεί η αλυσίδα προμήθειας εξαρτημάτων, αλλά στο μέλλον είναι πιθανόν να παρατηρηθούν βραχυπρόθεσμες ελλείψεις», εξηγεί στην ανακοίνωσή της η Toyota, η οποία το Μάιο αναμένεται να αποφασίσει για τα επίπεδα παραγωγής στα ανά τον κόσμο εργοστάσιά της.