Ο τομέας συμβουλευτικών υπηρεσιών της ICAP που περιλαμβάνει τις μονάδες management consulting και people solutions, πιστοποιήθηκε με το πρότυπο International Investors in People, του ομώνυμου διεθνή οργανισμού.

Το Investors Ιn People (IIP) είναι το πρώτο πρότυπο που εστιάζει στο ανθρώπινο δυναμικό και βοηθά τις επιχειρήσεις να διαφοροποιηθούν και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω βέλτιστων πρακτικών διοίκησης των ανθρώπων τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το εν λόγω πιστοποιητικό απονεμήθηκε στην ICAP Group κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), Εθνικό Εκπρόσωπο του διεθνούς οργανισμού, στη βρετανική πρεσβευτική κατοικία από την κυρία Λούκα Κατσέλη, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

H ICAP πιστοποιήθηκε από το IIP για την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων της, σε συνάρτηση με τη στρατηγική και τις αξίες που διέπουν τον όμιλο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Το IIP αναγνωρίζει επίσης ότι η ICAP πληροί τις προϋποθέσεις του προτύπου για την υπεροχή των ανθρώπων της σε επίπεδο τεχνογνωσίας, δεξιοτήτων, επιβράβευσης και εξέλιξης.

Διεθνώς με το ΙΙΡ, το οποίο δραστηριοποιείται σε 50 χώρες, έχουν πιστοποιηθεί περισσότερες από 70.000 επιχειρήσεις και οργανισμοί. Στην Ελλάδα ΙΙΡ πιστοποίηση, έχουν κατορθώσει μέχρι τώρα να; λάβουν μόνο 7 εταιρείες εκ των οποίων η ΙCAP είναι ο μοναδικός ελληνικός όμιλος με την αντίστοιχη πιστοποίηση του κλάδου συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου δήλωσε σχετικά ότι «στην ΙCAP Group, πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι μας κάνουν την διαφορά.

Σε αυτή την κατεύθυνση 2 από τους 5 στρατηγικούς μας στόχους έχουν να κάνουν με την κουλτούρα, την διοίκηση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού ενώ η επικέντρωση στον άνθρωπο έχει αναδειχτεί και ως βασική αξία του ομίλου μας, έτσι ώστε όλοι μας να προσπαθούμε καθημερινά να την κάνουμε πράξη.

Με τη πιστοποίηση μας με το πρότυπο Investors in People, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι εφαρμόζουμε βέλτιστα συστήματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, γεγονός που αποτυπώνεται και στην προστιθέμενη αξία των υπηρεσιών μας προς τους πελάτες μας.»