Το απόγευμα της Τρίτης (12/4) ορίστηκε να πραγματοποιηθεί το νέο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το οποίο χαρακτηρίζεται ως κρίσιμο για το μέλλον του συλλόγου. Προ δεκαημέρου κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. η πλειοψηφία των μελών επιδόθηκε, ως επί το πλείστον, σε παρελθοντολογία και αοριστολογία δίχως όμως να ανοίξει τα χαρτιά της ως προς την ξεκάθαρη πρόθεση των μετόχων για συμμετοχή ή μη (και με τι ποσοστό) στην επικείμενη αναγκαία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Μολονότι, οι αριθμοί καταδεικνύουν ότι απαιτούνται περίπου 25 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί το τεράστιο κενό που προκύπτει από τον προϋπολογισμό των ετήσιων εσόδων ύψους 25 εκατ. ευρώ και των αντίστοιχων εξόδων 50 εκατ. ευρώ, οι μέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν φέρονται διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν τον σύλλογο με περισσότερα από 15 εκατ. ευρώ (στην καλύτερη των περιπτώσεων).

Αντιθέτως, με δεδομένη την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, την έλλειψη διάθεσης για δυναμική συμμετοχή και (βεβαίως) τα πολυμετοχικά μαχαιρώματα και την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των μετόχων, εκτιμάται ότι μετά βίας θα συγκεντρωθούν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ. Σενάριο, αν μη τι άλλο, εφιαλτικό για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Τριφυλλιού καθώς υπό αυτές τις συνθήκες θα πρέπει να γίνουν πολύ μεγάλες περικοπές ή ακόμη και πωλήσεις βασικών ποδοσφαιριστών.

Ηδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Δημήτρης Γόντικας έχει καταρτίσει τρία εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να είναι βιώσιμη η ΠΑΕ (τουλάχιστον) την επόμενη σεζόν και τα οποία θα καταθέσει προς έγκριση στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αναλόγως με την απόφαση που θα παρθεί για το τελικό ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Ως εκ τούτου, δεδομένης της (προ)διάθεσης των μετόχων για αύξηση (το πολύ) 15 εκατ. ευρώ, το πλάνο του κ. Γόντικα θα περιλαμβάνει τρία σενάρια:

1) Με ΑΜΚ 15 εκατ. ευρώ: περικοπές-πωλήσεις που θα πρέπει να αποφέρουν όφελος 10 εκατ. ευρώ.

2) Με ΑΜΚ 10 εκατ. ευρώ: ακόμη μεγαλύτερες περικοπές και πωλήσεις (τουλάχιστον δύο βασικών παικτών) που θα αποφέρουν 15 εκατ. ευρώ.

3) Με ΑΜΚ 5 εκατ. ευρώ: θα εφαρμοστεί πλάνο… ΔΝΤ με τεράστιες περικοπές και πωλήσεις τουλάχιστον τριών βασικών παικτών προκειμένου να εξοικονομηθούν 20 εκατ. ευρώ!

Οπως γίνεται αντιληπτό, η… σιωπή που επικρατεί, επί του παρόντος, στις τάξεις των μετόχων, ως προς τις προθέσεις τους να συνεισφέρουν οικονομικά (και κυρίως με τι ποσό), προκαλεί αβεβαιότητα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έντονο προβληματισμό στους οπαδούς των Πρασίνων.

Ηδη την περασμένη Κυριακή στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ οι οργανωμένοι οπαδοί του Τριφυλλιού εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους (με συνθήματα) για την υπάρχουσα διοικητική-μετοχική κατάσταση και ζήτησαν από τους μετόχους να συνεισφέρουν οικονομικά στην ΠΑΕ.