Καταδίκη Ψωμιάδη σε ένα έτος με αναστολή

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης από το πενταμελές εφετείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η καταδίκη του κ. Ψωμιάδη που είναι σε δεύτερο βαθμό (εφετείο) σημαίνει ότι αυτομάτως τίθεται σε αργία από τα καθήκοντά του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να αναδειχθεί νέος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας με εκλογή από τα μέλη της παράταξης του κ. Ψωμιάδη. Σύμφωνα με το νόμο, παραμένει σε αργία ο έκπτωτος αιρετός μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του στον Άρειο Πάγο.

Σημειώνεται ότι την ενοχή του κ. Ψωμιάδη είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας, ο οποίος ανέφερε ότι «προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη» ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι είχε μειώσει τα προστιμα σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που είχε κατηγορηθεί για νοθεία κατ΄ επανάληψη.

Από την πλευρά του, ο κ. Ψωμιάδης απολογούμενος ανέφερε ότι έδρασε « καθόλα νόμιμα».

Αξίζει να αναφερθεί ότι, πρωτοδίκως ο κ. Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος στις 13 Φεβρουαρίου του 2009 και είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο Εφετείο, όπου η εκδίκαση αναβλήθηκε τέσσερις φορές μέχρι τη λήψη της απόφασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk