Η ατζέντα της Επιστήμης (11-17/4)

Τη Δευτέρα και ώρα 18.00 ο Δήμος Καλλιθέας και το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας,σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα και τους συντάκτες της Βικιπαίδειας,σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα «Η Εγκυκλοπαίδεια στην εποχή του Διαδικτύου».Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές σύνταξης άρθρων και λημμάτων της Βικιπαίδειας και θα διεξαχθεί σεμινάριο συγγραφής άρθρων.Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9587.115.Είσοδος ελεύθερη. …

11 Απριλίου
Συν-γράψτε τη ζωντανή εγκυκλοπαίδεια, στην Καλλιθέα
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, Γ. ΚΡΕΜΟΥ 123 ΚΑΙ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ

Τη Δευτέρα και ώρα 18.00 ο Δήμος Καλλιθέας και το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας,σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα και τους συντάκτες της Βικιπαίδειας,σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα «Η Εγκυκλοπαίδεια στην εποχή του Διαδικτύου».Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές σύνταξης άρθρων και λημμάτων της Βικιπαίδειας και θα διεξαχθεί σεμινάριο συγγραφής άρθρων.Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9587.115.Είσοδος ελεύθερη.

12 Απριλίου
Βρείτε «σε ποια πόλη θέλουμε να
ζούμε», στο Μέγαρο
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ Π. ΚΟΚΚΑΛΗ, ΑΘΗΝΑ

Την Τρίτη και ώρα 18.00,λίγο πριν από τη συναυλία της Νένας Βενετσάνου «1.000+1 πόλεις» (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος,20.30),θα γίνει συζήτηση με θέμα την πόλη. Συμμετέχουν οι: Αριστείδης Αντονάς, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, Αλέξανδρος Ισσαρης, Μένης Κουμανταρέας, Αλέξανδρος Τομπάζης, Λίζη Τσιριμώκου και Δημήτρης Φιλιππίδης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος και διευθυντής του περιοδικού «Διαβάζω» Γιάννης Μπασκόζος. Η είσοδος είναι ελεύθερη,με δελτία προτεραιότητας που διανέμονται από τις 16.30.Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3688.711.

12-15 Απριλίου
Συνέδριο ιατρικής χημείας με Watson,
στην Πάτρα
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ

Το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (ΜΠΣ) του Πανεπιστημίου Πατρών συνηθίζει στο ετήσιο συνέδριο ιατρικής χημείας που διοργανώνει να μας επιφυλάσσει μια «έκπληξη»: το παγκόσμια κορυφαίο επίπεδο του ομιλητή που κάνει την κύρια διάλεξη.Ετσι σειρά έχει εφέτος ο νομπελίστας Ιατρικής και Φυσιολογίας James Watson που θα μιλήσει γι΄ αυτό που τον έκανε πασίγνωστο: την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DΝΑ.Η ομιλία του έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη και ώρα 12.00 μ.Θα έχει προηγηθεί,την Τετάρτη,η απονομή τίτλων τιμής στον νομπελίστα από την πόλη και το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και ημερίδα- την Τρίτη- για τις «προόδους και εξελίξεις στην έρευνα και στην αντιμετώπιση του καρκίνου». Αυτή η θεματική της ημερίδας είναι και η θεματική του εφετινού συνεδρίου του ΜΠΣ.Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.2610 997910,997101, 911546.

12 Απριλίου
Ο Ερως και η Ερις… στα νερά μας,
στο ΕΙΕ
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «Λ. ΖΕΡΒΑΣ», ΕΙΕ, Λ. ΒΑΣ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ

Ο Στ΄ κύκλος ομιλιών «Επιστήμης Κοινωνία» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών συνεχίζει τη διαδρομή του στην«Αρχαία Ελληνική Μεσόγειο:Σταυροδρόμι μύθου και λατρείας». Η επόμενη ημερίδα του κύκλου θα αρχίσει στις 19.30 της Τρίτης με το θέμα«Ερως- Ερις στην αρχαία Ανατολική Μεσόγειο» που θα εισηγηθεί η σχολική σύμβουλος φιλολόγων και διδάσκουσα στο ΕΑΠ δρ Αφροδίτη Αβαγιανού. Επίσης η ηθοποιός Εύα Καμινάρη θα διαβάσει κείμενα αρχαίων συγγραφέων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 7273501 +516 και στο πρόγραμμα από τον δικτυακό τόπο
www.eie.gr/epistimiskoinonia/2010-2011/stcycle-2011.pdf.

a.kafantaris@gmail.com
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk