Την εξέλιξη των τουριστικών σχολών της Κρήτης και της Ρόδου σε ανώτατες, πρόβαλλε ως στόχο της πολιτικής ηγεσίας ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης την Τρίτη κατά την πρώτη του επίσκεψη σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ).

Ο κ. Νικητιάδης μετέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕΚ, τονίζοντας ότι η τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση θα πρέπει «να είναι απόλυτα συνυφασμένες με τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και τη βελτίωση της ποιότητας».

Παράλληλα ζήτησε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να προχωρήσει ο διαχειριστικός έλεγχος που έχει αρχίσει και να υποβάλουν άμεσα προτάσεις για την αποδοτικότερη λειτουργία των σχολών του Οργανισμού, των τουριστικών σχολών και για τον εξορθολογισμό των δαπανών.

Επίσης σημείωσε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να έχουν καταλήξει μέχρι τέλος Μαΐου σε ένα σχέδιο προτάσεων για τον νέο οργανισμό λειτουργίας του ΟΤΕΚ, ο οποίος θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.