Τεράστιο βήμα για την είσοδό του στα πλέι οφ έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου που νίκησε με 3-0 την Ξάνθη στο Πανθεσσαλικό στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και φαίνεται να «κλειδώνει» την 5η θέση. Με γκολ των Σανκαρέ (34’), Σολάκη (61’), Τομάς (83’), αλλά και αρκετές ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Ακόστα στο 75’, οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι από την βαθμολογικά αδιάφορη αντίπαλό τους και πήραν μια δίκαιη νίκη. Η πιο καλή στιγμή για την Ξάνθη ήταν στο 45’, όταν ο Σταθάκης σημάδεψε το δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.

Μύριζε από νωρίς το γκολ…

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε το κίνητρο της Ευρώπης και αυτό τον ώθησε εξ αρχής να παίξει επιθετικά και να κυνηγήσει το γκολ. Μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Μαρτίν αστόχησε σε απίστευτο τετ-α-τετ, ενώ στο 5’ ο Μπρέσκα και στο 8’ ο Μαρτίν και πάλι απείλησαν την εστία των φιλοξενούμενων.

Το δυναμικό ξεκίνημα έδωσε αέρα στους γηπεδούχους που στα επόμενα λεπτά κυριάρχησαν ολοκληρωτικά και έκλεισαν την Ξάνθη στο μισό γήπεδο. Με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τον Ουμπίντες που έβγαζε σέντρες «ξυράφια» από δεξιά και τον Μαρτίν να βρίσκεται μονίμως μέσα στις φάσεις, οι γηπεδούχοι φαινόταν ότι δεν θα αργήσουν να φτάσουν στο γκολ. Αυτό έγινε στο 34’ όταν ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ουμπίντες από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Σανκαρέ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε τον… λογαριασμό.

Άγγιξε την ισοφάριση

Σε αυτό το διάστημα η Ξάνθη είχε κάνει αισθητή την παρουσία της μόνο στη φάση του 26’ με τον Κιντάνα να γεμίζει από δεξιά και τον Μαρσελίνιο να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά να σημαδεύει ψηλά άουτ! Όμως, τη μεγαλύτερη στιγμή τους οι φιλοξενούμενοι την είχαν στο 45’, όταν και θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει.
Ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε κόρνερ, ο Βάλλας πήρε την κεφαλιά και ο Σταθάκης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, για να στείλει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός Βόλου πίεσε ξανά και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το παιχνίδι από νωρίς, όμως, στο 49′ ο Μαρτίν και στο 55’ ο Σολάκης αστόχησαν.

Η Ξάνθη θα μπορούσε να μπει ξανά στο παιχνίδι, όταν στο 60ο λεπτό ο νεοεισελθών Μάνδαλος αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ υπό την πίεση των αμυντικών.
Και όλα τελείωσαν επτά λεπτά αργότερα, όταν σε μία κόντρα αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Ουμπίντες σέντραρε από δεξιά, ο Σολάκης κατέβασε υποδειγματικά και με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 2-0.

Πάτησε… γκάζι

Στο δίλεπτο 74′-75’ ο Ολυμπιακό Βόλου θα μπορούσε να είχε φτάσει και στο 4-0, αλλά Ακόστα που μόλις είχε πατήσει γρασίδι, πρώτα αστόχησε εξ επαφής με κεφαλιά ψαράκι και στην επόμενη φάση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ακόστα, το πέτυχε ο Μαρτίν, όταν και πάλι η μπάλα έφυγε ιδανικά από την εκτέλεση φάουλ του Ουμπίντες και ο Τομάς με κεφαλιά μέσα από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με την ήττα της Καβάλας στο Καραϊσκάκη, ισοδυναμεί με ισχυρό προβάδισμα του Ολυμπιακού Βόλου για τα πλέι οφ, καθώς πλέον βρίσκεται στην 5η θέση ισόβαθμός με τον 4ο ΠΑΟΚ στους 44 πόντους, ενώ τον ακολουθεί ο Άρης με 39.

Ο διαιτητής Τσινιάρης (Αθηνών) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μπέρτο, Ρόκα, Βασιλακάκη, Μπόατενγκ, Ζαραδούκα, Σανκαρέ και Κιντάνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ (85΄ Ψυχογιός), Ζαραδούκας, Τομάς, Ζέλεσι, Μητρόπουλος, Ρόκας, Μαρτίν (86′ Ροντρίγκες), Ουμπίντες, Μπρέσκα (74′ Ακόστα), Σολάκης.

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Βάλλας, Σταθάκης, Τζάγκι (84′ Τσουμάνης), Μπόατενγκ (56′ Μάνδαλος), Αντεφέμι, Καζάκης, Κιντάνα, Βασιλακάκης (72′ Σουάνης), Μαρσελίνιο.