Τον Σοφοκλή Πιλάβιο εμπλέκει στο σκάνδαλο με τις κασέτες που πλήττει το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Σωτήρης Βοργιάς. Ο πρώην διαιτητής ισχυρίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι στην περιβόητη τρίτη κασέτα ακούγεται η φωνή του προέδρου της ΕΠΟ.

Ειδικότερα, στην εκπομπή η «Δίκη» με τον Κυριάκο Θωμαϊδη στο «Blue Sky» ο Βοργιάς υποστήριξε ότι ότι έχει ακούσει την τρίτη κασέτα και αναγνώρισε τη φωνή του Σοφοκλή Πιλάβιου. Ανέφερε δε ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ακουγόταν να συζητά για το Μακάμπι-Ολυμπιακός και τον Γιώργο Δαλούκα με παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Άκουσα την κασέτα που μιλάει ο Πιλάβιος και του λένε αυτά που ακούσαμε στις δύο κασέτες. Ακούγεται και το όνομα Σοφοκλής. Ο συνομιλητής του λέει ότι θα πρέπει να τιμωρήσει τον Δαλούκα, να τον διαγράψει καθώς συνέβη αυτό που είπε ο κύριος Κούγιας, ότι άκουσε πως ‘έφαγα το… γεννητικό οργάνο’.

» Άκουσα το όνομα Σοφοκλή, άκουσα ΕΠΟ, αυτά που άκουσε ο Κούγιας τα ίδια άκουσα και εγώ. Από την συζήτηση που γινόταν κατάλαβα ότι ο Πιλάβιος γνώριζε τι έχει συμβεί και ο άλλος αγανακτούσε που δεν τιμώρησε άμεσα τον Δαλούκα».

Κούγιας: «Να στηρίξουμε τον Πιλάβιο»

Στην εκπομπή παρενέβη ο Αλέξης Κούγιας, ισχυριζόμενος ότι ο Σοφοκλής Πιλάβιος είχε δηλώσει ενήμερος για το περιεχόμενο της κασέτας στη συνάντηση που είχαν.

«Δεν έκανα καταγγελία. Τον ενημέρωσα ότι άκουσα κασέτα με δύο παράγοντες. Με ενημέρωσε ότι γνωρίζει και αυτός την κασέτα και υπήρχε ταύτιση απόψεων. Ήταν η πρώτη κασέτα που για εσάς είναι η τρίτη. Έγινε πριν τα Χριστούγεννα. Περίμενα ότι κάτι θα γίνει.

» Ακουσα την κασέτα τον Δεκέμβριο του 2010, μετά την παραίτηση μου από την εκπροσώπηση του Δαλούκα. Με ενημέρωσαν για να μου αποδείξουν ότι κακώς άφησα τον Δαλούκα. Εγώ αυτή την κασέτα δεν μπορώ να σας πω τι ακούγεται. Δεν την έχω στα χέρια μου. Αν την είχα θα την… μπουμπουνούσα, όπως έκανα με τις άλλες κασέτες» είπε ο γνωστός δικηγόρος.

Ωστόσο υπεραμύνθηκε του προέδρου της ΕΠΟ, λέγοντας:

«Η μοναδική ελπίδα από το γενικότερο περιβάλλον της ΕΠΟ είναι ο Πιλάβιος και είναι δική μου πεποίθηση αυτή. Παίζεται μεγάλο παιχνίδι μεταξύ της παλιάς φρουράς παραγόντων από το 1997 και μετά με επικεφαλής τον κ.Χατζηαποστόλου και γίνεται προσπάθεια από τους νέους παράγοντες να γίνει μια νέα αρχή.

» Σε αυτή την ιστορία όλες οι προθέσεις δεν είναι καθαρές. Έχω πει από την αρχή πως αν κάποιος βρέθηκε στο λάκκο των λεόντων είναι ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Δεν το λέω γιατί τον ξέρω πριν ακόμα ανακατευτεί με το ποδόσφαιρο.

» Στην κασέτα δεν είπα ότι ακούγεται ο Πιλαβιος. Δεν γνωρίζω τι ξέρει ο κύριος Βοργιάς. Εχω κρατήσει σαν κόρη οφθαλμού το ποιος μου έδωσε την κασέτα. Αυτοί που εχουν στα χερια τους το ποδόσφαιρο να στηρίξουν τον Πιλαβιο. Δικη μου άποψη είναι αυτή. Να στηριξουμε τον Πιλάβιο, να του δώσουμε χρόνο. Κάτω τα χέρια από τον Πιλάβιο, να αναδείξουμε τους νέους παράγοντες».

Μπέος: «Ψάχνουν εξιλαστήριο θύμα»

Στη συνέχεια κλήθηκε να μιλήσει στο τηλέφωνο και ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος τόνισε ότι δεν γνωρίζει ποια είναι τα δύο πρόσωπα, οι φωνές των οποίων ακούγονται στην τρίτη κασέτα.

«Δεν είμαι υποστηρικτής του κυρίου Πιλάβιου. Είναι φανερός ο στόχος του Κούγια και της Παναχαϊκής. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, είναι το ίδιο περιεχόμενο και στην 3η κασέτα. Η δικαιοσύνη θα το κρίνει.

» Γιατί επιλέγουν εμένα; Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ψάχνουν να βρουν ένα εξιλαστήριο θύμα στα μάτια του κόσμου. Αυτή η αφήγηση είναι συρραφή και την έχουν φέρει στα μέτρα τους. Γιατί να μην είναι κατηγορούμενοι αυτοί και όχι εγώ;

» Να βγάλουν ολόκληρες τις αυθεντικές κασέτες. Ας τις φέρουν να μάθει ο κόσμος την αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει.

» Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Αυτή την υπόθεση θα την πάω έως το τέλος. Ο Πατέρας δεν είναι μόνο υποκλοπέας αλλά έχει φτιάξει και τις κασέτες στα μέτρα του. Η υποκλοπή είναι κακούργημα.

» Δεν ζούμε σε χώρα που έχει δικτακτορικές τάσεις. Έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα και υπάρχουν νόμοι. Δεν μπορεί κάθε Πατέρας και κάθε Κούγιας να νομίζει ότι πάνω από τους νόμους. Αυτό το κακούργημα δεν καταπίνεται.
Και εγώ κλήθηκα ως μάρτυρας όπως και εσείς. Μπορεί να πάω αύριο, μπορεί και την Παρασκευή γιατί έχω τον πατέρα μου στο νοσοκομείο. Θα κλείσω με μία ευχή: να χυθεί άπλετο φως.

» Εγώ δεν είπα να γίνει άρση απορρήτου; Να βρεθούν οι κασέτες και οι άνθρωποι που τις παρέδωσαν. Γιατί και αυτά που λέτε εσείς ότι σας τις στείλανε είναι λίγο περίεργα. Ο Κούγιας είπε τέσσερις διαφορετικούς τρόπους».