«Δεν μειώνονται οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων»

Δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στις αποδοχές των δημοτικών υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο. Μάλιστα, η κυβέρνηση παράλληλα θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία θα υποχρεώνει τους δημάρχους να καταβάλλουν άμεσα τις αποδοχές των υπαλλήλων μετά τα φαινόμενα καθυστέρησης, που παρατηρείται στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Τις διαβεβαιώσεις αυτές έδωσε στη διοίκηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ με την οποία συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης, όπως είπε προς «Το Βήμα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, αντιμετώπισε με κατανόηση τα αιτήματά τους.

Για το νέο μισθολόγιο δεσμεύθηκε πως όταν η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη θα το στείλει στην ΠΟΕ – ΟΤΑ για διαβούλευση.
Σε κάθε περίπτωση πάντως διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων.

Η διοίκηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ενημέρωσε τον υπουργό Εσωτερικών ότι μετά τις δημοτικές επιχειρήσεις, ορισμένες εκ των οποίων οφείλουν δεδουλευμένα πολλών μηνών, κυρίως, στους συμβασιούχους, τα φαινόμενα καθυστέρησης καταβολής της μισθοδοσίας επεκτείνονται πλέον και στους υπαλλήλους των ίδιων των δήμων.

Οι δήμαρχοι αποδίδουν τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των δεδουλευμένων, τόσο στα μειωμένα κονδύλια από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, όσο και στο γεγονός ότι δεν έχουν εγκριθεί ακόμη οι προϋπολογισμοί των δήμων.

Η αλήθεια πάντως δεν είναι άσχετη με την απόφαση ορισμένων δημάρχων να εξυπηρετήσουν με τους πόρους που προορίζονται για την μισθοδοσία των υπαλλήλων τα δάνεια των «προ Καλλικράτη δήμων», πολλοί εκ των οποίων είναι στο κόκκινο.

Ο κ. Ραγκούσης έκανε γνωστό στη διοίκηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ ότι προτίθεται να φέρει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα υποχρεούνται οι δήμαρχοι να καταβάλουν άμεσα τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Διαβεβαίωσε, ταυτόχρονα, ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία μονιμοποίηση συμβασιούχου που εργάζεται στους δήμους.

Η διοίκηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, από την πλευρά της, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk