Με τρομοκρατία και μετανάστες εκβιάζει ο Καντάφι την Ευρώπη

Σε σημερινή συνέντευξή του, ο λίβυος ηγέτης απείλησε ευθέως την ΕΕ ότι θα πλημμυρίσει η Γηραιά Ήπειρος από φανατικούς ισλαμιστές και Αφρικανούς.

«Απαντώντας» στις πιέσεις από την Ευρώπη για να παραιτηθεί, ο Μουαμάρ Καντάφι απείλησε ευθέως την ΕΕ ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και της λαθρομετανάστευσης, ώστε να…πλημμυρίσει η Γηραιά Ήπειρος από φανατικούς ισλαμιστές και Αφρικανούς.

«Εάν η Ευρώπη δεν μάς υποστηρίξει και αγνοήσει τον ενεργό ρόλο της Λιβύης στον αγώνα κατά της μετανάστευσης και το ρόλο της ως εγγυητή της σταθερότητας στη βόρεια Αφρική και σε ολόκληρη την Αφρική, η Λιβύη θ’ αναγκαστεί να σταματήσει τις προσπάθειές της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και θα αλλάξει εντελώς πολιτική απέναντι στην Αλ Κάιντα», τόνισε ο «Αδελφικός Ηγέτης» στο επίσημο λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων Jana.

«Η Τρίπολη θα σταματήσει επίσης τον αγώνα της κατά της λαθρομετανάστευσης ώστε εκατομμύρια μαύροι να κατακλύσουν την Ευρώπη», προσθέτει ο Καντάφι στο μήνυμά του – το οποίο φυσικά είναι…συστημένο προς τους ηγέτες της ΕΕ που συναντώνται στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν μέτρα κατά του ιδίου και του καθεστώτος του.

Την ίδια στιγμή ο ηγέτης των εξεγερμένων της Βεγγάζης Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ ζήτησε εκ νέου σε δηλώσεις του προς το βρετανικό BBC την διεθνή αναγνώριση του Εθνικού Συμβούλιου και την άμεση επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού.

Ο επικεφαλής της λιβυκής αντιπολίτευσης ζήτησε από «όλες τις χώρες», αλλά κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γερμανία να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλίας και να αναγνωρίσουν το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και απηύθυνε έκκληση για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού στον εναέριο χώρο της Λιβύης, σε συνέντευξή του στο BBC.

«Ελπίζουμε ότι όλες οι χώρες θα αναγνωρίσουν το Συμβούλιο, πράγμα που θα είναι πολύ χρήσιμο», δήλωσε ο Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, επισημαίνοντας ότι οι πιο αποτελεσματικές αναγνωρίσεις θα προέρχονται από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Γερμανία. «Η αναγνώριση εκ μέρους της Γαλλίας δίνει μία στήριξη στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο που εκπροσωπεί τη νομιμότητα στη Λιβύη», είπε.

Παρά την κατάληψη της πόλης Ζαουίγια από τις δυνάμεις του καθεστώτος Καντάφι, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης παραμένουν ισχυρές, δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου.

«Κάθε ένας οφείλει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις δικές μας ικανότητες και τις ικανότητες του Καντάφι. Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν κατόρθωσε να επανακαταλάβει πολλές πόλεις που τελούν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων της εξέγερσης», είπε.

Ο Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη. «Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της», είπε. «Οι Λίβυοι εξολοθρεύονται από τις αεροπορικές δυνάμεις του Καντάφι και ζητήσαμε από την πρώτη ημέρα την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμό», πρόσθεσε.

Τέλος, η λιβυκή αντιπολίτευση ζήτησε την επιβολή ναυτικού εμπάργκο και την επείγουσα αποστολή όπλων στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, καθώς και την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στις πόλεις οι οποίες ηττήθηκαν από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk