Επίθεση παρακρατικών στην Ταχρίρ

Δεκάδες άνδρες οπλισμένοι με πέτρες και μαχαίρια συγκρούστηκαν με εκατοντάδες ακτιβιστές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση.

Δεκάδες άνδρες οπλισμένοι με πέτρες και μαχαίρια συγκρούστηκαν με εκατοντάδες ακτιβιστές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση.

«Εκατοντάδες άνθρωποι με μαχαίρια εισήλθαν στην πλατεία Ταχρίρ», ανακοίνωσε ο εκφωνητής, ενώ οι εικόνες έδειχναν πετροπόλεμο.

Η αστυνομία προσπάθησε να διώξει τους διαδηλωτές από την πλατεία, η οποία αποτέλεσε το σκηνικό των κινητοποιήσεων που κατέληξαν στην απομάκρυνση του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία τον περασμένο μήνα.

«Μας επιτέθηκε μια ομάδα γκάνγκστερ με πέτρες, έμοιαζαν να θέλουν να μας διώξουν από την πλατεία» είπε ο Γκαμάλ Χουσεΐν, ένας εκ των διαδηλωτών στο πρακτορείο Reuters.

Διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ, παρά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, ζητώντας να «σπάσουν» τελείως οι δεσμοί με το παλιό καθεστώς.

Σε μία άλλη εξέλιξη, την Τετάρτη συνεδρίασε για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ισάμ Σάραφ. Κύρια θέματα ήταν οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της γαλήνης στους δρόμους της Αιγύπτου και την ανόρθωση της οικονομίας.

Ο Ισάφ Σάραφ, που ανέλαβε την πρωθυπουργία μετά την εκκαθάριση των στοιχείων που είχαν θητεύσει επί Μουμπάρακ, είχε τονίσει τη Δευτέρα πως θα εργαζόταν για την ανόρθωση της αιγυπτιακής οικονομίας, η οποία βρίσκεται αποτελματωμένη έπειτα από τις μακρές κινητοποιήσεις και την πολιτική αναταραχή.

Το υπουργικό συμβούλιο ανέστειλε την έκτακτη συνεδρίασή του από κοινού με το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε προγραμματισθεί για το απόγευμα, τόνισε στέλεχός του, χωρίς όμως να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk