Αν ο δρόμος σάς φέρει την Κυριακή το πρωί στη λεωφόρο Τατοΐου, μην εκπλαγείτε αν αυτή είναι μποτιλιαρισμένη από… mountain bikes, ελληνιστί ποδήλατα βουνού. Τα πρώην βασιλικά κτήματα με τα άπειρα μονοπάτια και τους καλούς _ γι’ αυτή τη δουλειά _ χωματόδρομους έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε πόλο έλξης για τους θιασώτες τής εκτός δρόμων ποδηλασίας.

«Ειδικά τις Κυριακές

τα μονοπάτια είναι γεμάτα ποδηλάτες, Ακόμη και με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν ή όταν έχει προηγηθεί βροχή που κάνει τον χωματόδρομο λασπερό. Βέβαια δεν είμαστε μόνο εμείς, στον συγκεκριμένο τόπο καταφθάνουν και πολλές οικογένειες και ζευγάρια απλά και μόνο για να περπατήσουν. Οι ταβέρνες και οι κομφορμιστικοί τρόποι διασκέδασης χάνουν έδαφος. Οχι μόνο λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά επειδή όλο και περισσότερο ο κόσμος της πόλης θέλει να ξεφύγει από αυτήν» λέει στο «Βήμα» ο κ. Ντίνος Πανάγου.

Ο κύριος Πανάγου λάτρευε από μικρός την ποδηλασία κάθε είδους. Ως το 2005 εργαζόταν σε ναυτιλιακή εταιρεία. Τότε αποφάσισε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα, και έτσι έφθασε τρία χρόνια αργότερα να έχει το δικό του κατάστημα με ποδήλατα και αξεσουάρ για την ποδηλασία στην Ηλιούπολη. «Στην αρχή το μαγαζί επισκέπτονταν οι παραδοσιακοί χομπίστες του είδους. Πλέον όμως μεγάλο μέρος των πελατών μας είναι άνθρωποι που μέχρι πρότινος δεν είχαν ιδιαίτερη σχέση με την ποδηλασία. Τους κέρδισε όμως το ποδήλατο, είτε γιατί θέλησαν να απ