Γαμοπίλαφο και Κρήτη, φάβα και Σαντορίνη, σπετσοφάϊ και Πήλιο. Οι ειδικοί επιμένουν ότι το φαγητό δημιουργεί αναμνήσεις, και συσχετίζεται έντονα με προορισμούς, προσδιορίζοντας την ταξιδιωτική εμπειρία.
Τα μυστικά της γαστρονομίας στην τουριστική βιομηχανία, θα αναλυθούν στο συνέδριο που διοργανώνει στις 2 – 3 Φεβρουαρίου 2011, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Πάτρας και η Ηλιότοπος Συνέδρια.
Στόχος της διοργάνωσης είναι, μεταξύ άλλων, να συμβάλει στην κατανόηση της ολοένα αυξανόμενης επιρροής που ασκεί η γαστρονομική εμπειρία στον τουρισμό, στο πλαίσιο αναζήτησης αυθεντικών εμπειριών από τους ταξιδιώτες. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν προτάσεις και ιδέες, άμεσα εφαρμόσιμες, στην κατεύθυνση ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, μακριά από δαπανηρές επενδύσεις.