Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση εμπορίας αλλοδαπών γυναικών, σε συνεργασία με τις ρωσικές αρχές. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως «εγκέφαλος» του κυκλώματοςείναι ιδιοκτήτης αλυσίδας αρτοποιείων ο οποίος είχε ξαναπασχολήσει τις διωκτικές αρχές και πριν απο περίπου δυο χρόνια για παρόμοια υπόθεση. Δηλαδή «ξέπλενε» τα χρήματα που αποκόμιζε απο την εκμετάλλευση των γυναικών στα καταστήματα που διατηρεί.Όπως έλεγαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οεπιχειρηματίας συνελήφθη και καταδικάστηκε ωστόσο μετά την αποφυλάκιση του συνέχισε την παράνομη δραστηριότητα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του κυκλώματος στη Ρωσία έβρισκαν κοπέλλες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις έπειθαν ναέρθουν στην Ελλάδα να εργαστούν. Στη συνέχεια, αφού τις εξασφάλιζαν αεροπορικά εισιτήρια τις έστελναν, μέσω χωρών της Ε.Ε., στην Ελλάδα προκειμένου να μην είναι εφικτός ο εντοπισμός τους.

Το κύκλωμα δρούσε για περισσότερα από τρία χρόνια και οι συγκεκριμένες αλλοδαπές κατέληγαν σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στην Αθιήνα και στην επαρχία. Εκτιμάται πως το 80% των ρωσίδων που εργάζονται στα νυχτερινά κέντρα της χώρας μας έχουν έρθει μέσω του συγκεκριμένου κυκλώματος.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί στην Αθήνα και σε άλλες επαρχιακές πόλεις 17 βασικά μέλη της οργάνωσης, κάποιοι από τους οποίους είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.Επίσηςπροσήχθησαν και εξετάζονται 180 ημεδαποί και αλλοδαποί ανάμεσα τους πολλές από τις κοπέλες που έπεσαν θύματα. Οι έρευνες συνεχίζονται.