Ταυτόχρονα με τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές πέρασε σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο Αθηνών για να ανακάμψει στη συνέχεια, καθώς άρχισε να βελτιώνεται ελαφρώς και πάλι το κλίμα στο διεθνές περιβάλλον με τη Γουόλ Στριτ να αφομοιώνει ομαλά την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας με το θετικό ξεκίνημα των δεικτών της. Υστερα από έντονες μεταπτώσεις που κατεγράφησαν στη διάρκεια της τελευταίας ώρας, υπερίσχυσε το αρνητικό πρόσημο και ο γενικός δείκτης έκλεισε χαμηλότερα κατά το οριακό ποσοστό του 0,02% στις 1.474,05 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 151,21 εκατομμύρια ευρώ. Η αιτία που κλόνισε πρόσκαιρα τα χρηματιστήρια της γηραιάς ηπείρου, αποδόθηκε στο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μολονότι θα συνεχίσει στο σχήμα διάσωσης των τραπεζών, δεν ανακοίνωσε ύψος κεφαλαίων για την εξαγορά ομολόγων των κρατών μελών (από το Μαϊο μέχρι σήμερα έχει διαθέσει 67 δισ. ευρώ). Επίσης δεν επαληθεύθηκε η προσδοκία των αγορών σχετικά με το ενδεχόμενο ενίσχυσης του πακέτου στήρηξης στο 1,5 τρισ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να σπεύσουν σε ρευστοποιήσεις θέσεων. Στο Λονδίνο ο δείκτης Ftse κινήθηκε ανοδικά κατά 2,22%. Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAXενισχύθηκε κατά 1,32% Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40σημείωσε άνοδο της τάξεως του 2,12%. Με άνοδο 1,81% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei κέρδισε 180,47 μονάδες φτάνοντας τις 10.168,52. Η ισοτιμία ευρώ – δολαρίου βρίσκεται σήμερα στα 1,31610 δολάρια ενώ το ελληνικό 10ετές κρατικό ομόλογο διαπραγματεύεται στις 907,4 μονάδες βάσης. Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου υποχωρούσε κατά 35 σεντς στα 86,40 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, το Μπρεντ υποχωρούσε επίσης κατά 29 σεντς στα 88,58 δολάρια το βαρέλι. «Οι τιμές υποχωρούν στην Ασία λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου» τονίζει ο Βίκτορ Σουμ,αναλυτής της «Purvin & Gertz» στη Σιγκαπούρη. Προσθέτει πάντως ότι βραχυπρόθεσμα οι τιμές θα παρουσιάσουν ανοδική τάση, χάρη στους θετικούς οικονομικούς δείκτες της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους καταναλωτές πετρελαίου στον κόσμο, αλλά και το κύμα ψύχους στην Ευρώπη. Χθες στη Νέα Υόρκη,το αργό έκλεισε στα 86,75 δολάρια το βαρέλι,ενισχυμένο κατά 2,64 δολάρια. Στο Λονδίνο,το Μπρεντ έκλεισε με άνοδο 2,95 δολαρίων στα 88,87 δολάρια.
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά την μεγάλη άνοδο που κατέγραψαν χθες σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.
Με οριακή πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών
Ταυτόχρονα με τις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές πέρασε σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο Αθηνών για να ανακάμψει στη συνέχεια, καθώς άρχισε να βελτιώνεται ελαφρώς και πάλι το κλίμα στο διεθνές περιβάλλον με τη Γουόλ Στριτ να αφομοιώνει ομαλά την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας με το θετικό ξεκίνημα των δεικτών της. Υστερα από έντονες μεταπτώσεις που κατεγράφησαν στη […]
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.