Σκηνές απείρου κάλλους στο δελτίο ειδήσεων του Μega, με τους υποψήφιους περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη και Μάρκο Μπόλαρη να εκδηλώνουν ανοιχτά τα κάθε άλλο παρά φιλικά αισθήματα που τρέφουν ο ένας για τον άλλον. Εν προκειμένω η συζήτηση ξέφυγε από τα τοπικά θέματα, από το μνημόνιο, από την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τις ευθύνες του «κράτους των Αθηνών» (αγαπημένη επωδός του νομάρχη Θεσσαλονίκης) και μετατράπηκε σε προσωπική σύγκρουση, σε «κοκορομαχία», σε θέαμα δυσφημιστικό για δύο πολιτικούς που διεκδικούν την ψήφο και την εμπιστοσύνη μας.

Με τον Ψωμιάδη να λέει υποτιμητικά «σε λυπάμαι, κύριε Μπόλαρη», με τον Μπόλαρη να απαντά εξίσου υποτιμητικά «να κρατήσετε τη λύπη για εσάς, γιατί είστε περίγελος και ντροπή για τη Θεσσαλονίκη», με τον Ψωμιάδη να ειρωνεύεται «χαλάρωσε λίγο! Πώς είσαι έτσι; Χαλάρωσε!» και με τον Μπόλαρη να τον επιπλήττει, καυτηριάζοντας τη συμπάθεια που δείχνει στις τηλεοπτικές κάμερες: «Δεν είστε σε μεσημεριανή εκπομπή, είστε μέρος του συστήματος που οδήγησε τον τόπο στην κατάρρευση». Πάντως, εκείνο που εμείς βλέπαμε να καταρρέει ήταν κάθε έννοια πολιτισμένου διαλόγου.

Οπως βλέπαμε τον παρόντα, σιωπηλό καθ΄ όλη τη διάρκεια του καβγά, συνυποψήφιό τους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Κυριάκο Βελόπουλο (του ΛΑΟΣ) να εκμεταλλεύεται τον κακό χαμό προς όφελός του, δηλώνοντας σεμνά και ταπεινά όταν κατάφερε να μιλήσει: «Δεν θέλω να σχολιάσω αυτά που ακούστηκαν, μόνο να ζητήσω συγγνώμη». Η παρουσιάστρια του δελτίου Ολγα Τρέμη δεν ζήτησε συγγνώμη για όσα ακούστηκαν, απλώς, αφού παρατήρησε ότι «έχει πάρει και προσωπική χροιά αυτή η αντιπαράθεση» και προσπάθησε ματαίως να «συνετίσει» τους καλεσμένους της (κυρίως τον εκρηκτικό Ψωμιάδη), τους ευχαρίστησε για τον… διάλογο.