Ο Χρήστος Τζέκος παραδέχτηκε με δηλώσεις του ότι νιώθει κι αυτός υπεύθυνος με αυτά που συνέβησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με το σκάνδαλο των Κεντέρη – Θάνου, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να προβλέψει μερικά πράγματα.

Αναλυτικά τόνισε σε τηλεοπτική εκπομπή (Αlter):

«Φυσικά κι ένιωθα υπεύθυνος. Όχι μόνο από συναισθηματική, αλλά και από πραγματική άποψη. Υπήρχαν πράγματα που ίσως έπρεπε να είχα προβλέψει και προσέξει. Όμως δεν είμαι μόνο εγώ υπεύθυνος. Επίσης να ξέρετε ότι δεχτήκαμε πολύ μεγάλο κυνηγητό, εντός κι εκτός εισαγωγικών, εκείνη τη χρονική περίοδο, αλλά και πριν από αυτή», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είμαι ένας απλός άνθρωπος που τον έχουν κατηγορήσει για τα πάντα. Όταν έβλεπα όσα απίστευτα γράφονταν για μένα, γελούσα. Λέχθηκαν και γράφτηκαν τόσα πολλά ψέματα για μένα, λες και ήθελαν να κατασκευάσουν μία εικόνα για κάποιον που κι εγώ δεν ξέρω τι είναι.

»Με ενοχλεί όταν κάποιοι χρησιμοποιούν αυτό που έγινε για τα δικά τους συμφέροντα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ήθελα να πάω σε γήπεδο, γιατί η παρουσία μου εκεί δημιουργούσε πρόβλημα σε άλλους».

Σε όσους κατηγορούν τον ίδιο και τους αθλητές του πως αγωνίζονταν με στόχο τα χρήματα, είπε: «Δεν έγινα εγώ διάσημος, αλλά η δουλειά μου, οι αθλητές μου και οι επιδόσεις τους. Κανένας από μας δεν ασχολιόταν με τα χρήματα που θα μπορούσε να κερδίσει από αυτή την ενασχόληση. Αν ο αθλητής ή ο προπονητής κινούνται με γνώμονα τα χρήματα, δεν πρόκειται να πετύχουν ποτέ».

Όσο για το πώς αντιμετώπισε την κατάσταση: «Ο πρώτος χρόνος ήταν πάρα πολύ δύσκολος. Μία τέτοια ιστορία μπορεί να σε καταστρέψει. Εγώ δεν είμαι όμως τέτοιος άνθρωπος. Τα προβλήματα με έκαναν δυνατότερο και βλέπω τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά. Πλέον έχω πολύ λιγότερο άγχος».