• Αναζήτηση
 • post-it

  Ο αναγνώστης που δημιουργεί

  Πώς να μεταμορφώσεις την οδύνη σε κάτι άλλο που να μη θυμίζει θάνατο αλλά να είναι από τη μεριά της ζωής; Μοιραία η σκέψη κατευθύνεται και στη σχεδόν μαγική λειτουργία της ανάγνωσης. Μιλώ βέβαια για την υποψιασμένη ανάγνωση,εκείνη του “επαρκούς αναγνώστη” που θα καλύψει ή θα επινοήσει τα κενά του βιβλίου.Κενά που αφήνει ηθελημένα ή αθέλητα ο συγγραφέας.Μιλώ για τον αναγνώστη συν-δημιουργό. Στην Κατοχή στα γκέτο της Βαρσοβίας ο κόσμος δεν έπαψε όσο και όπως μπορούσε να διαβάζει.

  Πώς να μεταμορφώσεις την οδύνη σε κάτι άλλο που να μη θυμίζει θάνατο αλλά να είναι από τη μεριά της ζωής; Μοιραία η σκέψη κατευθύνεται και στη σχεδόν μαγική λειτουργία της ανάγνωσης. Μιλώ βέβαια για την υποψιασμένη ανάγνωση,εκείνη του “επαρκούς αναγνώστη” που θα καλύψει ή θα επινοήσει τα κενά του βιβλίου.Κενά που αφήνει ηθελημένα ή αθέλητα ο συγγραφέας.Μιλώ για τον αναγνώστη συν-δημιουργό.

  Στην Κατοχή στα γκέτο της Βαρσοβίας ο κόσμος δεν έπαψε όσο και όπως μπορούσε να διαβάζει.Σήμερα; Περιστοιχισμένοι από τα σκοτάδια της κρίσης,η δημιουργική ανάγνωση θα ήταν όχι απλώς ένας τρόπος συγκάλυψης της κρίσης,ούτε ένας απλός τρόπος διαχείρισής της,αλλά και ένας επινοητικός τρόπος υπέρβασής της.

  Βιβλία