«Πηγή» μόλυνσης τα περιστέρια

Ομάδα ισπανών ερευνητών διαπίστωσε ότι τα περιστέρια είναι μεταφορείς επικίνδυνων μικροβίων τα οποία προκαλούν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα συμπαθή πτηνά που κατακλύζουν τις πόλεις και έρχονται σε στενή επαφή με τον άνθρωπο μεταφέρουν κυρίως δύο μικρόβια: Το ένα εξ αυτών προκαλεί ψιττάκωση (χλαμυδίαση), μια βαριά ασθένεια του αναπνευστικού, και το άλλο προκαλεί συμπτώματα ανάλογα με εκείνα της σαλμονέλας. Σύμφωνα με την έρευνα το 69% των περιστεριών είναι φορείς του μικροβίου που προκαλεί τα συμπτώματα σαλμονέλας (πυρετός, ναυτία, διάρροια κ.

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ομάδα ισπανών ερευνητών διαπίστωσε ότι τα περιστέρια είναι μεταφορείς επικίνδυνων μικροβίων τα οποία προκαλούν σοβαρές ασθένειες στον άνθρωπο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα συμπαθή πτηνά που κατακλύζουν τις πόλεις και έρχονται σε στενή επαφή με τον άνθρωπο μεταφέρουν κυρίως δύο μικρόβια: Το ένα εξ αυτών προκαλεί ψιττάκωση (χλαμυδίαση), μια βαριά ασθένεια του αναπνευστικού, και το άλλο προκαλεί συμπτώματα ανάλογα με εκείνα της σαλμονέλας.

Σύμφωνα με την έρευνα το 69% των περιστεριών είναι φορείς του μικροβίου που προκαλεί τα συμπτώματα σαλμονέλας (πυρετός, ναυτία, διάρροια κ.ά.), ενώ το μικρόβιο της ψιττάκωσης βρίσκεται στο 52,6% των περιστεριών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk