Εκλεισε η λιγνιτική Μονάδα Ι της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα

Σταμάτησε χθες ύστερα απο 50 χρόνια λειτουργίας η λιγνιτική Μονάδα Ι της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ισχύος 70 ΜW, που παραμένει σε κατάσταση ψυχρής εφεδρείας, δεδομένου ότι έχει γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας «καθαρής λιγνιτικής». Η Μονάδα ΙΙ θα τεθεί και αυτή εκτός λειτουργίας, μόλις ανατεθεί η Πτολεμαΐδα-5. Θα ακολουθήσει η σταδιακή απόσυρση των Μονάδων 3 και 4 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ ως το 2015. Η σταδιακή αντικατάσταση των παλαιών …

Σταμάτησε χθες ύστερα απο 50 χρόνια λειτουργίας η λιγνιτική Μονάδα Ι της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, ισχύος 70 ΜW, που παραμένει σε κατάσταση ψυχρής εφεδρείας, δεδομένου ότι έχει γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της νέας «καθαρής λιγνιτικής». Η Μονάδα ΙΙ θα τεθεί και αυτή εκτός λειτουργίας, μόλις ανατεθεί η Πτολεμαΐδα-5.

Θα ακολουθήσει η σταδιακή απόσυρση των Μονάδων 3 και 4 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα και του ΑΗΣ ΛΙΠΤΟΛ ως το 2015. Η σταδιακή αντικατάσταση των παλαιών λιγνιτικών μονάδων με νέες λιγνιτικές, σύγχρονης τεχνολογίας, θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς αλλά και στην οικονομική απόδοση της ΔΕΗ. Η επιχείρηση, στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, σχεδιάζει, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου ως το 2015, παραγωγικές επενδύσεις της τάξεως των 1,8 δισ. ευρώ.

Συμβολικά τη μονάδα έκλεισε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Η κυρία Μπιρμπίλη επισκέφθηκε τα ορυχεία Αχλάδας και Βεύης, καθώς και τους οικισμούς Ακρινής και Αγίων Αναργύρων, όπου συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη λειτουργία των γειτονικών ορυχείων.

Στη Νομαρχία Φλώρινας και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη η υπουργός ΠΕΚΑ συζήτησε για τα περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά προβλήματα που προκάλεσε η μακροχρόνια εντατική εξόρυξη και αξιοποίηση του λιγνίτη, καθώς και τους τρόπους και τις στρατηγικές αντιμετώπισής τους, με σεβασμό στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk