Η μεγαλύτερη δίκη στο ICTY

ΣερβίαIσόβια σε Σερβοβόσνιους στρατηγούς για τη σφαγή στη Σρμπρένιτσα

Σε ποινές ισόβιας κάθειρξης για τη σφαγή στη Σρμπρένιτσα καταδικάστηκαν την Πέμπτη δύο πρώην αξιωματικοί του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ακροαματικής διαδικασίας που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).

<b>Σερβία</b>Iσόβια σε Σερβοβόσνιους στρατηγούς για τη σφαγή στη Σρμπρένιτσα | tovima.gr

Σε ποινές ισόβιας κάθειρξης για τη σφαγή στη Σρμπρένιτσα καταδικάστηκαν δύο πρώην αξιωματικοί του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ακροαματικής διαδικασίας που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY).

Οι Βουγιαντίν Πόποβιτς και τον Λιούμπισα Μπεάρα καταδικάστηκαν αμφότεροι σε ισόβια για γενοκτονία στη Σρμπρένιτσα τον Ιούλιο του 1995.

«Η μόνη ποινή που αρμόζει είναι τα ισόβια. Επομένως καταδικάζεστε σε ισόβια κάθειρξη» δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Κάρμελ Αγκιους απευθυνόμενος στους πρώην αντισυνταγματάρχες Πόποβιτς και Μπεάρα.

Άλλοι πέντε κατηγορούμενοι, πρώην αξιωματικοί του στρατού και ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας, καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από πέντε ως 35 έτη για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η ποινή των ισοβίων είχε ζητηθεί από τον εισαγγελέα στις 7 Σεπτεμβρίου 2009 σε βάρος όλων των κατηγορουμένων, εκ των οποίων οι πέντε διώκονταν για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Σύσσωμοι οι πρώην αξιωματικοί του στρατού των Σέρβων της Βοσνίας αρνήθηκαν την ενοχή τους.

Κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας που άρχισε στις 14 Ιουλίου 2006 -και είναι η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα στη Χάγη- κατέθεσαν ως μάρτυρες 315 άτομα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk