Το «χαρτί» της παραγραφής των αδικημάτων που σχετίζονται με τις… «προεκλογικές χορηγίες», όπως επέμεινε να βαφτίζει ο ίδιος τη μίζα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, έπαιξε κατά την κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ο πρώην υπουργός κ. Τ. Μαντέλης. Προκειμένου μάλιστα να δείξει συνεργάσιμος, έθεσε στη… διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης το υπόλοιπο ποσό του λογαριασμού με τον κωδικό «Α. Rocos» που μετέφερε από την Ελβετία στην Ελλάδα ο κουμπάρος του κ. Γ. Τσουγγράνης, ενώ για να «καλυφθεί»- και έχοντας υπόψη του ότι δεν μπορεί πλέον να κατηγορηθεί για παραβίαση των νομίμων ορίων- δεν δίστασε να πει ότι τα προεκλογικά έξοδά του ήταν πολύ περισσότερα από τις 220.000 ευρώ που του έδωσε η Siemens, αρνούμενος όμως να αποκαλύψει τα ονόματα άλλων «χορηγών».

Οι διάλογοι από την κατάθεση του κ. Μαντέλη είναι αποκαλυπτικοί για την υπερασπιστική γραμμή που είχε χαράξει και η οποία κατέρρευσε, καθώς δεν είχε λάβει υπόψη του την παράμετρο της παραβίασης άλλων νομικών διατάξεων, όπως αυτές για την απόκρυψη στοιχείων από το «πόθεν έσχες», με τις οποίες, εκτός των άλλων, θα βρεθεί αντιμέτωπος ενώπιον της Δικαιοσύνης, στην οποία προτίθενται να τον παραπέμψουν σήμερα τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των βουλευτών και κομμάτων.

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): «Ποιος από τη Siemens Γερμανίας σάς πρότεινε τη “χορηγία”, όπως λέτε, που κατατέθηκε με έμβασμα στις 2.11.1998; Ονομα θυμάστε;».

Τ. Μαντέλης: «Σας είπα, όχι». Δ. Παπαδημούλης: «Σας πήρε κάποιος άγνωστος. Σε τι γλώσσα σάς μίλησε;».

Τ. Μαντέλης: «Αγγλικά». Δ.Παπαδημούλης: «Να σας ρωτήσω κάτι άλλο, και δεν κάνω πλάκα. Πώς ήσασταν βέβαιος ότι ήταν από τα κεντρικά της Siemens και δεν ήταν ένας συνεργάτης του… Λάλα ή του Ταγματάρχη που έκαναν τότε φάρσες σε πολιτικούς;». Τ. Μαντέλης: «Εκ του αποτελέσματος».