Κήρυξε τον «ανένδοτο», όπως τον ονόμασε, αγώνα κατά της κυβέρνησης- ΔΝΤ- ΕΕ ο κ. Αλ. Αλαβάνος, προτείνοντας ως πολιτική λύση επιβίωσης για τη χώρα ένα μέτωπο δυνάμεων από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ως τους «έντιμους φίλους του ΠαΣοΚ» που βλέπουν, όπως είπε, το σύνθημα για «Εθνική Ανεξαρτησία- Λαϊκή Κυριαρχία- Εθνική Απελευθέρωση» να «ποδοπατείται» και να «εξευτελίζεται». Χθες το βράδυ, από το Σπόρτινγκ, όπου μίλησε σε συγκέντρωση του Μετώπου για την Αλληλεγγύη και την Ανατροπή, δεν ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος, αλλά σαφώς άφησε ανοιχτό το παράθυρο στο μέλλον για την εξέλιξη του εγχειρήματος. Αλλωστε, όπως είπε, «μια εναλλακτική λύση απαιτεί ένα εναλλακτικό πολιτικό υποκείμενο».

Σφοδρή επίθεση σε Παπανδρέου
Οκ. Αλαβάνος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι χήρες που θα χάσουν τη σύνταξή τους, οι “ανύπανδρες κορασίδες”, οι υπερήλικοι εργάτες, οι μαζικά απολυμένοι θα είναι γύρω από το Μαξίμου την ώρα που θα φεύγετε, κ. Παπανδρέου, με ελικόπτερο» .

Επέμεινε ότι η Αριστερά «δεν μπορεί μόνη της» να προχωρήσει και απηύθυνε κάλεσμα προς τον σοσιαλιστικό χώρο, ενώ απευθύνθηκε και στους τρεις βουλευτές που διεγράφησαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ επειδή αρνήθηκαν να αποδεχθούν τον μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ- ΕΕ.

«Το σύστημα ψάχνει την τράπουλά του για λύση. Τα χαρτιά όμως είναι σημαδεμένα. Ακόμη και γελωτοποιοί ιταλικού τύπου που θα ήθελαν» να παίξουν ρόλο, τόνισε και ρωτώντας ρητορικά «και ποιος να έρθει;» απάντησε: «Ο λαός. Αυτός που ήρθε με το ΕΑΜ το 1942. Η νεολαία. Αυτή που ήρθε το 1973 και άνοιξε την πόρτα εξόδου στη χούντα. Μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία. (…) Που δεν είναι απλά μια κραυγή διαμαρτυρίας. Που υποδέχεται την αυτοοργάνωση. Που νομοθετεί στον δρόμο. Που εξελίσσεται σε ένα μεγάλο ειρηνικό αντάρτικο πόλεων» .