Κύμα διαδηλώσεων στην Ευρώπη

Και η Δανία στο «χορό» των κινητοποιήσεων κατά των μέτρων

Σε διαδηλώσεις καλεί το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Δανίας κατά των μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι η μείωση του χρόνου παροχής επιδόματος ανεργίας από τα τέσσερα στα δύο χρόνια.

Σε διαδηλώσεις καλεί το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Δανίας κατά των μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι η μείωση του χρόνου παροχής επιδόματος ανεργίας από τα τέσσερα στα δύο χρόνια.

«Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να εξηγήσουμε στους Δανούς ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του Κόμματος του Δανέζικου Λαού θα τους στοιχίσει» τονίζει ο Χάραλντ Μπέρστινγκ, πρόεδρος του εργατικού συνδικάτου LO σε ανακοίνωσή του.

Οι διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μπροστά από το Κοινοβούλιο στο κέντρο της Κοπεγχάγης, η ημερομηνία όμως δεν έχει ακόμα καθοριστεί, σίγουρα πάντως θα είναι πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και με την ευκαιρία της συζήτησης των μέτρων λιτότητας στη Βουλή.

«Αν μειωθεί στο μισό η διάρκεια παροχής του επιδόματος ανεργίας πολλές χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν το εισόδημά τους» τονίζει ο Μπέρστινγκ.

Το LΟ περιλαμβάνει 18 συνδικαλιστικές οργανώσεις και στο τέλος του 2009 μετρούσε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια μέλη σε μία χώρα όπου το σύνολο των κατοίκων φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια.

«Το σημαντικό για εμένα είναι να μπορέσουν οι Δανοί να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους. Θα είμαι ευχαριστημένος αν μαζευτούν 10.000, 15.000, 20.000 ή 30.000 άνθρωποι» ανέφερε ο ίδιος στην εφημερίδα Politiken.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk