Στη σκιά της κατάθεσης Μαντέλη η συνεδρίαση της Εξεταστικής

Στον απόηχο της χθεσινής κατάθεσης Μαντέλη συνεδρίασε η Εξεταστική για τη Siemens. Tα μέλη ζήτησαν να δεσμευθεί υπέρ του Δημοσίου το ποσό των 1, 2 εκατ. ευρώ στο οποίο ήρθε σε συμβιβασμό ο Μ. Χριστοφοράκος με τη Siemens. Απορρίφθηκε το αίτημα Παπαδημούλη για κλήση του Αρ.Μαντά, πρώην συμβούλου του Τάσου Μαντέλη.

Στον απόηχο της χθεσινής κατάθεσης του πρώην υπουργού Μεταφορών κ. Τάσου Μαντέλη, συνεδρίασε σήμερα η επιτροπή.

Η επιτροπή ομοφώνως κατέληξε να ζητηθεί η δέσμευση υπέρ του Δημοσίου του ποσού των 1,2 εκατ. ευρώ στο οποίο ήρθε σε συμβιβασμό ο κ. Μ. Χριστοφοράκος με τη Siemens.

Παράλληλα, να δεσμευθούν και ανοιχτούν οι λογαριασμοί που αναφέρονται στο ίδιο συμφωνητικό, με δεδομένη την αξιόποινη συμπεριφορά του κ. Μ. Χριστοφοράκου και της εταιρείας.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του ζητεί από την κυβέρνηση να θέσει -σε συνεννόηση με την γερμανική κυβέρνηση- και να ζητήσει μέσω αυτής το σύνολο των στοιχείων για το σκάνδαλο της Siemens.

Απορρίφθηκε το αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη να κληθεί ο κ. Αριστείδης Μαντάς, πρώην σύμβουλος του κ. Τάσου Μαντέλη, του οποίου έχει πιστοποιηθεί ο γραφικός χαρακτήρας σε έγγραφο του Ιανουαρίου 1998.

Στο έγγραφο αυτό είναι γραμμένος ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού του κ. Τ. Μαντέλη και ο κωδικός A.ROCOS.

Το γεγονός διαψεύδει τον πρώην υπουργό ότι άνοιξε τον λογαριασμό μόλις το φθινόπωρο του 1998.

H ομόφωνη ανακοίνωση

Τα μέλη της Επίτροπης έδωσαν στη δημοσιότητα ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι η Εξεταστική συγκροτήθηκε και λειτουργεί από τον περασμένο Φεβρουάριο χωρίς, όπως σημειώνεται, να καταργεί ή να υποκαθιστά αρμοδιότητες και ευθύνες της δικαστικής, της εκτελεστικής ή της νομοθετικής εξουσίας.

Επισημαίνουν ότι στόχος είναι η διερεύνηση ενός σκανδάλου που έχει τις ρίζες του σε βάθος χρόνου δεκαετιών με τεράστια έκταση και προεκτάσεις όσον αφορά στο αντικείμενο.

Η Εξεταστική, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναζητεί την αλήθεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες και με ελλιπή υποδομή και στήριξη.

Είναι προφανές, καταλήγει, ότι λειτουργεί μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής και δεν νομιμοποιείται να υποκαθιστά θεσμούς και Αρχές, όπως η Δικαιοσύνη, η Αρχή για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος, το ΣΔΟΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk