Στους Γερμανούς της Deutsche Telekom θα προσφύγει η διοίκηση του ΟΤΕ ζητώντας αγνωστο μέχρι στιγμής πόσο δανείου , κατά κάποιους μπορεί να φθάσει και τα 2 δισ. ευρω, προκειμενου να εξασφαλίσει καλύτερους όρους, από αυτούς που δανείζονται σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις λόγω της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας

Στην ατζέντα της επικείμενης γενικής συνέλευσης του ΟΤΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου ζητείται έγκριση για σύναψη δανείου από τον Όμιλο της Deutsche Telekom προς την ΟΤΕ Α.Ε. «με οικονομικούς όρους και προϋποθέσεις ισάξιους ή καλύτερους από τους οικονομικούς όρους και προϋποθέσεις που προσφέρει τρίτο πρόσωπο».

Στελέχη του ΟΤΕ ανέφεραν στο Βήμα ότι με αυτό τον τροπο ο Οργανισμός θα έχει στη φαρέτρα του ένα δυνατό όπλο ώστε να μπορεί να δανειστεί από τις διεθνείς αγοράς με καλύτερους όρους εν συγκρίσει με αυτούς που εξασφαλίζει σήμερα στις ελληνικές επιχειρήσεις η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς θα υπάρχει η εναλλακτική λύση της Deutsche Telekom, ενώ η δυνατότητα αυτή προσδίδει και μεγάλο εύρος εμπιστοσύνης από την πλευρά των αγορων.

Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει πάντως και το έντονο ενδιαφέρον των Γερμανών να έχουν παρουσία στον ΟΤΕ, με δεδομένη και την επιθυμία της γερμανικής πλευράς να αγοράσει επιπλέον ποσοστό του Οργανισμού.

Στο μεταξύ κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων θα αλλάξει και η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται εάν θα προχωρήσουν και αλλαγές στην κορυφή της ηγεσίας. Τέλος στα θέματα προς έγκριση της γενικής συνέλευσης υπάρχει και αλλαγή του σκοπού της εταιρείας με στόχο τη δραστηριοποίηση του ΟΤΕ στην παροχή δορυφορικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, αλλά και για την εγκατάσταση, φωτοβολταϊκών συστημάτων στα κτίρια του ΟΤΕ για την παραγωγή ρεύματος προς ιδία χρήση.