«Βαθιά πολιτικό το πρόβλημα»Απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά ο Φώτης Κουβέλης

Τον κίνδυνο διάσπασης του ΣYN σε περίπτωση που το συνέδριό του δεν απεμπλακεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ο Φώτης Κουβέλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος για την αναζήτηση «εσωτερικών εχθρών» και αναρωτιέται γιατί δεν αντιδρά στις ενέργειες του Αλ.Αλαβάνου που μαρτυρούν σχεδιασμούς.

Τον κίνδυνο διάσπασης του ΣYN σε περίπτωση που το συνέδριό του δεν απεμπλακεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στα Νέα του Σαββάτου σημειώνει ότι το πρόβλημα του ΣΥΝ είναι βαθιά πολιτικό και αυτό καλείται το συνέδριο να αντιμετωπίσει.

Εκφράζει όμως αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό θα γίνει, αφού η εκτίμησή του είναι ότι στο συνέδριο «θα κυριαρχήσει ως μόνη διάθεση και επιδίωξη η επικράτηση των αριθμών. Ποιος θα ελέγξει το κόμμα, ποια ηγετική πλειοψηφία θα διαμορφωθεί».

Για τον κ. Κουβέλη, καθήκον του συνεδρίου είναι η απεμπλοκή του κόμματος από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, με τους εσωτερικούς του ανταγωνισμούς, τις πολιτικές του αντιπαλότητες και τις ιδεολογικές του αντιθέσεις.

«Στον βαθμό που δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα, υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της πολιτικής ενότητας, της συλλογικότητας και της λειτουργίας του κόμματος» υπογραμμίζει.

Σχετικά με τις κινήσεις του Αλ.Αλαβάνου, ο κ. Κουβέλης δηλώνει ότι προσωπικά διαφωνεί με τις θέσεις του, εκτιμώντας παράλληλα ότι οι ενέργειές του, μαζί με κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφουν το ρήγμα του συμμαχικού σχήματος και μαρτυρούν σχεδιασμούς.

«Η ηγεσία του Συνασπισμού και η εσωκομματική πλειοψηφία δεν το βλέπει; Το βλέπει, αλλά δεν το αντιμετωπίζει και αποφεύγει- με ποιο άραγε πολιτικό σύνδρομο- να το αντιμετωπίσει» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk