Ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζουν πως «μπορεί να αποδέχθηκαν να μην έχουν πλέον καμία ειδική προνομιακή και άνιση μεταχείριση, αλλά δεν θα γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, απαξιωμένοι και εξευτελισμένοι» εξέδωσαν οι υπάλληλοι της Βουλής, μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί αναφορικά με τις αποδοχές τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία των περικοπών των αποδοχών των υπαλλήλων -που φθάνουν να έχουν μειώσεις μέχρι και 30%- έχουν δημοσιευτεί στο Φ.Ε.Κ. και έχουν ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Βουλής, «κάποιοι συνεχίζουν να προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη ότι ‘η Βουλή μένει έξω από τις ρυθμίσεις’ ή ότι ‘μπαίνει ασπίδα προστασίας στους υπαλλήλους της Βουλής’, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο θυμό και οργή στους πολίτες».

Αναφέροντας επί μακρόν και αναλυτικά τις περικοπές που έχουν επιβληθεί και στους υπαλλήλους της Βουλής, όπως και στους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, χαρακτηρίζουν ανεξήγητο το λόγο που οι υπάλληλοι της Βουλής χλευάζονται και λοιδορούνται περισσότερο από τον καθένα.

«Εμείς απαντήσαμε και θα εξακολουθούμε να απαντούμε χωρίς να προκαλούμε και να θίγουμε κανέναν» σημειώνεται στην ανακοίνωση, όπου γίνεται αναφορά και στις εξαντλητικές συνθήκες των συγκεκριμένων εργαζομένων που προσαρμόζονται απολύτως στις συνθήκες λειτουργίας του Κοινοβουλίου, χωρίς πενθήμερα και με ολοήμερες ακόμη συνεδριάσεις, χωρίς καμία δυνατότητα προγραμματισμού στην οικογενειακή ζωή.

Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε, συμπληρώνουν, να αντιδρούμε με νηφαλιότητα και όχι σπασμωδικά στις όποιες κατηγορίες από όπου κι αν προέρχονται κι ας κρεμόμαστε με τα μανταλάκια στα περίπτερα ως υπαίτιοι, εμείς, της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας, καταλήγει η ανακοίνωση.