ΟΓΑ«Φρένο» στις μη-θεωρημένες συνταγές φαρμάκων άνω των 150 ευρώ

Οι συνταγές φαρμάκων ασφαλισμένων σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150 ευρώ, δεν εκτελούνται από το φαρμακοποιό, εφόσον δεν είναι θεωρημένες από το αρμόδιο όργανο του Φορέα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3846/2010.

Οι συνταγές φαρμάκων ασφαλισμένων σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150 ευρώ, δεν εκτελούνται από το φαρμακοποιό, εφόσον δεν είναι θεωρημένες από το αρμόδιο όργανο του Φορέα, ανακοίνωσε ο ΟΓΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Οργανισμός, οι διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 32 του Ν. 3846/2010, ισχύουν από 11 Μαΐου 2010, δηλαδή την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ, οι συνταγές που δεν έχουν θεώρηση, σύμφωνα με τα παραπάνω, στερούν το δικαίωμα είσπραξης της αξίας τους από τον ασφαλιστικό οργανισμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Courchevel – Παρίσι – Ντουμπάι Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με περισσότερα από 300.000 κρούσματα ημερησίως, σκέφτεται να «κατηφορίσει» από την Courchevel... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk