Μεγάλω πτώση σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Ο Γενικός Δείκτηςέφθασε στις 1.582,22 μονάδες σημειώνονταςπτώση κατά 3,32%. Ο τζίρος ανέρχεται στα113,33 εκατ. ευρώ.

Τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια κινούνταιπτωτικά, μετά από άνοδο.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου,ο δείκτης Ftse-100 σημειώνει πτώση κατά 1,65% .
Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Daxσημειώνει πτώση κατά 2,02%.
Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC40σημειώνει πτώση κατά 2,25%.

Το spread του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύεται στις 545,6 μονάδες βάσης

Διακυμάνσεις σημειώνει εξάλλου η τιμή τουευρώ.

Το κοινό νόμισμα βρίσκεται στα 1,24780 δολάρια.

Το ευρώ διολίσθησε χθες το πρωί στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών μετά την απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει προσωρινά τις ακάλυπτες ανοικτές πωλήσεις σε μετοχές και ασφάλιστρα κινδύνου. Ωστόσο, μετά το μεσημέρι κινήθηκε ανοδικά, εξέλιξη που αποδόθηκε σε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Ελβετίας.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 0,4% φθάνοντας στα 1.198,15 δολ. η ουγγιά, εν μέσω εικασιών ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα στην Ευρώπη θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τη ζήτηση των επενδυτών για πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στη συνεργασία της Γερμανίδας Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε. Στην εν λόγω συνάντηση θα αποκρυσταλλωθούν οι θέσεις της Γερμανίας για τον έλεγχο των κερδοσκοπικών επενδυτικών κεφαλαίων και οι προτάσεις της Γερμανίας για την οικονομική διακυβέρνηση που θα παρουσιασθούν στα αυριανά Συμβούλια Ecofin και Eurogroup.

Τη διακύμανση του ευρώ αναμένεται να επηρεάσουν σήμερα τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Απρίλιο και οι ανακοινώσεις της Eurostat για τη καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάιο.