Oταν οι εν Ελλάδι διαιτολόγοι μάς κάνουν να πούμε το ψωμί ψωμάκι- μερικοί εξ αυτών υποχρεώνοντάς μας ακόμη και να το κόψουμε εντελώς για να αδυνατίσουμε-, οι ειδικοί της Βρετανικής Ενωσης Διαιτολογίας εκφράζουν άλλη άποψη: ότι είναι παραπάνω από απαραίτητο για τη διατροφή μας. Ελληνες «ψωμάδες», τελικά υπάρχει Θεός!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους επιστήμονες, είναι λάθος να κόβουμε το ψωμί, καθώς και άλλες τροφές που περιέχουν γλουτένη, αν δεν συντρέχει σοβαρός ιατρικός λόγος. Η έλλειψη της εν λόγω πρωτεΐνης μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά: εκείνος που της γυρίζει την πλάτη μπορεί αντί να αδυνατίζει να παχαίνει, να αισθάνεται κόπωση, να υποφέρει από πονοκεφάλους… Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που πονάει το κεφάλι σας μπορείτε να κατεβάζετε (χωρίς ενοχές) μία φραντζόλα, υπάρχουν πάντα και οι ασπιρίνες.

«Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ απεβίωσε» δήλωσε «στον αέρα» ο εκφωνητής του ΒΒC Ντάνι Κέλι. Προτού όμως οι συντετριμμένοι ακροατές του αρχίσουν να εύχονται «ζωή σε λόγου μας», το κανάλι ζήτησε επισήμως συγγνώμη. Η 84χρονη Ελισάβετ ζει και βασιλεύει. Ο Κέλι θέλησε απλώς να κάνει (μαύρο) χιούμορ «απαντώντας» (με μουσική υπόκρουση τον Εθνικό Υμνο της Βρετανίας) σε ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο Facebook. Κατά τ΄ άλλα, «long live the Queen!».

Γενέθλια: Ο δημοφιλής διαδικτυακός τόπος ΥouΤube συμπλήρωσε τα πέντε συναπτά έτη λειτουργίας. Και το εόρτασε εγκαινιάζοντας το κανάλι ΥouΤube 5 Υear, με μαρτυρίες των χρηστών του σχετικά με το πώς άλλαξε τη ζωή τους. Πώς, αλήθεια, μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου ένα ψυχαγωγικό site που διακινεί μικρά βίντεο;

Μπορεί: Οταν ζεις σε ένα κράτος όπου η δημοκρατία είναι φιμωμένη και η φωνή σου ακούγεται μόνο μέσα από το Ιnternet, όταν δημοσιοποιείς προσωπικά δεδομένα (π.χ., την πάλη με μια ασθένεια όπως ο καρκίνος) που βοηθούν ομοιοπαθείς σου…

Για την ιστορία, το ΥouΤube ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2005 από δύο πρώην εργαζομένους στην εταιρεία online πληρωμών ΡayΡal, τον Στιβ Τσεν και τον Ζαουέντ Καρίμ, και εξαγοράστηκε τον Οκτώβριο του 2006 από την Google έναντι 1,65 δισ. δολαρίων. Τσάμπα πράμα!

Λόγω των προβλημάτων με την ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία, οι πτήσεις από τη Βρετανία θα γίνονται αφού προηγουμένως οι αεροπορικές εταιρείες πάρουν τη σύμφωνη γνώμη των κατασκευαστών του αεροσκάφους και των μηχανών. Των επιβατών;

Κύριε διευθυντά
Φαίνεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτός από το να μας εκπαιδεύσει στη λιτότητα, αποφάσισε να μας εκπαιδεύσει και στην… επαναστατική γυμναστική ακολουθώντας(;) το αρχαίο ελληνικό γνωμικό «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Γι΄ αυτό υποθέτω ο επικεφαλής του, ο Στρος-Καν, αφού δήλωσε «θα διαδήλωνα κι εγώ αν ήμουν Ελληνας», προέτρεψε (για να το πω… ευγενικά) την ελληνική κυβέρνηση: «Κόψτε μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα». Για να είναι σίγουρος ότι θα βγούμε όλοι πεζοί στους δρόμους!

Μετά τιμής ΠΑΝΔΩΡΑ