Αγωγή κατέθεσε χθες μέσω των δικηγόρων του ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ν. Σηφουνάκης κατά του κ. Α. Βγενόπουλου διεκδικώντας 2 εκατ. ευρώ, επικαλούμενος ψευδείς ισχυρισμούς, προσβολή της προσωπικότητάς του, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, σε σχέση με τη διαχείριση χορηγίας ύψους 50 εκατ. δραχμών (ή 146.000 ευρώ) της Μarfin μετά τις καταστρεπτικές πυρκαϊές της Σάμου.

Η αγωγή κατατέθηκε από τους συνηγόρους του υφυπουργού, κκ. Ν. Κωνσταντόπουλο και Α. Καραχάλιο , και σε περίπτωση καταβολής αποζημίωσης τα χρήματα θα διατεθούν σε κοινωνικούς σκοπούς.

Η υπόθεση αφορά τις καταγ γελίες του κ. Βγενόπουλου ότι είχε κάνει επανειλημμένες οχλήσεις προς τον κ. Σηφουνάκη για την τύχη της δωρεάς των 50 εκατ. δραχμών, χωρίς ανταπόκριση.

Σε γραπτή δήλωσή του μετά την κατάθεση της αγωγής ο κ. Σηφουνάκης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε πολίτη σε κάθε συντεταγμένη και ευνομούμενη πολιτεία να προστατεύει την αξιοπρέπεια και την πολιτική του υπόσταση και να μην επιτρέπει σε κανέναν να την εξαχρειώνει και διασύρει με τον τρόπο που έκανε ο κ. Βγενόπουλος, δηλαδή με απίστευτα ψεύδη και συκοφαντίες. Δεν ανασκεύασε τους ψευδείς ισχυρισμούς του και όταν ακόμα οι φορείς της Σάμου, ο νυν και ο τέως δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Πυθαγορείου, με δηλώσεις τους απέδειξαν δημοσίως ότι ήταν οι αποκλειστικοί αποδέκτες και διαχειριστές- μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων- της χορηγίαςτης Μarfin για τη φύτευση ελαιοδένδρων που είχαν καεί».

«Καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε την αγωγή εναντίον του ο κ. Βγενόπουλος, ο οποίος θα απαντήσει με αγωγή και μήνυση.

«Ελπίζω μέχρι την εκδίκασή της να έχει αλλάξει η πρακτική της αντιμετώπισης της “ασυλίας” των βουλευτών. Ο κ. Ν. Σηφουνάκης κατέθεσε αγωγή εναντίον μου αφού έμαθε ότι η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα για σχετικές υποθέσεις που τον αφορούν. Επιτέλους τέλειωσαν τα επικοινωνιακά τερτίπια και θα μιλήσει η ελληνική Δικαιοσύνη» σημειώνει ο κ. Βγενόπουλος σε σχετική ανακοίνωση.