Η ουκρανική εισαγγελία ανακοίνωσε οτι θα διενεργήσει εκ νέου έρευνα σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού Γιούλιας Τιμοσένκο ως ύποπτης για απόπειρα δωροδοκίας και διαφθοράς του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας το 2003.

Η Τιμοσένκο κλήθηκε στην εισαγγελίασήμερα Τετάρτη για να της επιδοθεί σχετικό έγγραφο, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Γιούρι Μποϊτσένκο.

«Το ερευνητικό τμήμα της εισαγγελίας την κάλεσε για να της επιδώσει αντίγραφο της απόφασης για την έναρξη έρευνας σε βάρος της για απόπειρα δωροδοκίας δικαστών του ανώτατου δικαστηρίου της Ουκρανίας», πρόσθεσε. Η πρώην πρωθυπουργός πρέπει να εμφανιστεί στις Αρχές στις 17 Μαΐου.

Η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει αρχικά σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού, που σήμερα βρίσκεται στην αντιπολίτευση το Μάιο του 2004 αλλά εγκαταλείφθηκε τον Ιούνιο του 2005, παρότι οι ερευνητές, δεν είχαν τελειώσει τις έρευνές τους, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Σε δηλώσεις της η Τιμοσένκο κατηγόρησε τον νυν πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς για το ότι εξαπέλυσε μία «ανοιχτή, απροκάλυπτη» δίωξη εναντίον της ενώ τη συνέδεσε με την επίσκεψη του Ρώσου πρόεδρου στις 17-18 Μαΐου.