Γεύμα εργασίας με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο, είχε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, μετά την απόφαση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης για τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Σημειώνεται ότι για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντάται με τον κεντρικό τραπεζίτη.

Εξάλλου, ο Γ. Καρατζαφέρης, κλείνοντας τις εργασίες ημερίδας που πραγματοποίησε το κόμμα του σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους Ελεύθερους Δημοκράτες, υποστήριξε ότι στην πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας έχουν επενδυθεί από τους κερδοσκόπους περισσότερα χρήματα από όσα έχει συγκεντρώσει η Ευρώπη για να αμυνθεί.

Είπε ακόμη ότι η Ευρώπη επέδειξε αργά αντανακλαστικά, ότι άργησε είκοσι χρόνια να δημιουργήσει μηχανισμό άμυνας απέναντι στις επιθέσεις κερδοσκόπων, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από τη Συμφωνία του Μάαστριχτ.

Αναφέρθηκε, επίσης,στον Λουκά Παπαδήμο, λέγοντας ότι δεν πρέπει να χάνονται τέτοιες προσωπικότητες.Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν του φέρθηκε καλά και είπε ότι οι πληροφορίες οι δικές του λένε ότι υπέγραψε σύμβαση με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο «Κολούμπια». Αν ισχύει αυτό τότε είναι απώλεια για τον τόπο, είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης υπαινίχθηκε ότι η χώρα μας δέχεται οικονομικό πόλεμο και επειδή δυσκολεύουμε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ στα εθνικά μας θέματα. Εξέφρασε το φόβο ότι ηΕλλαδα είναι στην πρώτη σειρά των βαγονιών που μπορούν να φύγουν από την ατμομηχανή της Ευρώπης και υποστήριξε ότι η σημερινή δομή της ΕΕ δεν θα έχει βάθος χρόνου. Εκτίμησε ότι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα το Νομισματοκοπείο του Χολαργού στην περίπτωση που μας βγάλουν από την ατμομηχανή.

Τέλος αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό, λέγοντας ότι χρειάζονται σημαντικότερες αποφάσεις από αυτές που ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος και πρότεινε ένα ταμείο για όλους, σύνταξη στα 65 για όλους και αυτόνομη σύνταξη από το Επικουρικό Ταμείο του κάθε φορέα.
Πρότεινε ακόμη τη δημιουργία τράπεζας από τα αποθεματικά των ταμείων, προκειμένου τα κεφάλαια να αποδώσουν και να ενισχύσουν τις συντάξεις.