«Ο Έλληνας πρωθυπουργός της χρεοκοπίας πάει για βουτιές» τιτλοφορεί η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σεκείμενό της για τον Κώστα Καραμανλή, που επικρίνει την στάση του προηγούμενου πρωθυπουργού μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Το κείμενο, που δημοσιεύεται την Τρίτη, δεν περιγράφει τον Κ. Καραμανλή με τον γοητευτικότερο τρόπο: Ο τέως πρωθυπουργός «οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής εξαφανίστηκε» γράφει, αναφέροντας πως έχει γίνει βουλευτής του «πίσω θρανίου».

Από τις εκλογές προ επτά μηνών, γράφει η εφημερίδα, ο προηγούμενος πρωθυπουργός δεν έχει λάβει ούτε μία φορά το λόγο στο Κοινοβούλιο. Κατά την ψήφιση του πακέτου στήριξης και των σκληρών μέτρων λιτότητας, ο Κ.Καραμανλής αρκείται στο να σηκώσει το χέρι του και να ψηφίσει όχι: «Ο άνθρωπος που οδήγησε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής ψηφίζει εναντίον της βοήθειας δισεκατομμυρίων, με τα οποία ΕΕ και ΔΝΤ θέλουν να σώσουν τη χώρα» σημειώνει δηκτικά ο συντάκτης.

«Πού είναι; Τον κρύβετε;» βάζει η εφημερίδα τον Γιώργο Παπανδρέου να ρωτά τους βουλευτές της ΝΔ στο Κοινοβούλιο.

Ήδη μετά τα πρώτα πέντε χρόνια στον πρωθυπουργικό θώκο, το αξίωμά του «αποτελούσε βάρος στον Κώστα Καραμανλή» γράφει η Handelsblatt. Tον τίτλο του «πιο αποτυχημένου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης» που του αποδίδουν μάλιστα ελληνικά ΜΜΕ, η εφημερίδα τον θεωρεί επιεική εάν αξιολογηθεί εκ των υστέρων η πολιτική του.

Ο τέως πρωθυπουργός, «απαλλαγμένος από το βάρος του αξιώματος» σημειώνει η Handelsblatt, «απολαμβάνει πλέον τη ζωή: βόλτα στο Κολωνάκι, ταξίδια στις Αλπεις, την Τοσκάνη και τη Βενετία και επισκέψεις στο ΟΑΚΑ όταν παίζει ο Παναθηναϊκός».