Πρώτο ρόλο στην προσπάθεια αναστροφής του κλίματος του ελληνικού τουρισμού στις αγορές του εξωτερικού αναλαμβάνουν τα γραφεία του ΕΟΤ εξωτερικού αλλά και τα γραφεία τύπου των Πρεσβειών. Αυτό αποφάσισε μεταξύ άλλων η νεοσύστατη επιτροπή διαχείρισης κρίσεων, που συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο του ΕΟΤ Νικόλαο Κανελλόπουλου, με τη συμμετοχή και των φορέων του Τουρισμού.

Τα εν λόγω γραφεία θα παράσχουν ενδελεχή ενημέρωση στους εν δυνάμει επισκέπτες της Ελλάδας, όσον αφορά το επίπεδο τιμών των τουριστικών υπηρεσιών αλλά και για ζητήματα ασφάλειας των τουριστών κ.α. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσθηκε η δημιουργία ενός CD με πλάνα από την Ελλάδα, στο οποίο θα περιέχεται μήνυμα του πρωθυπουργού, του υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού αλλά και της υφυπουργού και θα διατίθεται από τα γραφεία ΕΟΤ του εξωτερικού.

Την ίδια στιγμή πρόκειται να επαναδραστηριοποιηθεί η δορυφορική εκπομπή της ΕΡΤ που αφορά στους ομογενείς σε όλο τον κόσμο, θα ενεργοποιηθεί και θα εμπλουτισθεί το portal του ΕΟΤ προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των τουριστών για θέματα τιμών, ασφάλειας και γενικότερα της νέας πολιτικής καθώς επίσης θα χρησιμοποιηθούν προς όφελος του ελληνικού τουρισμού και social media όπως το Facebook, το Twitter κ.ά.

Επίθεση στα γραφεία του ΕΟΤ Βελγίου

Τέσσερα άγνωστα άτομα φορώντας κουκούλες εισήλθαν στο γραφεία του ΕΟΤ στις Βρυξέλες σήμερα το πρωί στις 10.20 πμ και προξένησαν εκτεταμένες καταστροφές. Παρουσία και των τριών υπαλλήλων του γραφείου, οι άγνωστοι κατέστρεψαν τους υπολογιστές του γραφείου και με κόκκινες μπογιές έγραψαν συνθήματα.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού βρισκόταν στην σύνοδο κορυφής υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού, που λαμβάνει χώρα στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Αμέσως επικοινώνησε με την υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου, η οποία όπως τόνισε θα κινήσει τις διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Το περιστατικό ερευνάται από τη βελγική αστυνομία, ενώ το γραφείο θα συνεχίσει κανονικά τη δραστηριότητα του.

Κληθείς να σχολιάσει τους βανδαλισμούς που έγιναν στο γραφείο του ΕΟΤ στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας είπε ότι πρόκειται για μια πράξη βίας που είναι πλήρως καταδικαστέα. «Δυστυχώς στην Ελλάδα γίναμε μάρτυρες πολύ δραματικών εξελίξεων επειδή κάποιες ακραίες ομάδες χρησιμοποιούν τις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στην Αθήνα για να κάνουν χρήση βάρβαρης βίας. Θρηνήσαμε τρεις ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Δ. Δρούτσας.