Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε, σήμερα, Παρασκευή το νομοσχέδιο για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα η οποία ανέρχεταιγια τα τρία επόμενα χρόνια συνολικά στο ποστό των22,4 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα8 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν το 2010.

Η Κάτω Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο με 390 ψήφους υπέρ και 72 κατά ενώ υπήρξαν και 139 αποχές.

Αργότερα το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και από την Ανω Βουλή, ενώ στη συνέχεια ο νόμος θα υπογραφεί από τον πρόεδρο Χορστ Κέλερ. Κανένας από τους εκπροσώπους των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων, τα οποία εκπροσωπούνται στην Ανω Βουλή, δεν εξέφρασε ενστάσεις για το νομοσχέδιο.

Επιπλέον, νωρίτερα το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ανακοίνωσηεκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών τηςΓερμανίας σύμφωνα με την οποία«το ύψος της εθελοντικής συμμετοχής γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα ανέλθει σε περίπου 8 δις. ευρώ».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών «ο γερμανικός οικονομικός κόσμος προτίθεται να διατηρήσει την υφιστάμενη δανειακή πολιτική του απέναντι στην Ελλάδα και στιςελληνικές τράπεζες μέχρι το 2012 και να μην αποσυρθεί από τιςσυναλλαγές ομολόγων.

Επιπλέον, οι οικονομικοί παράγοντες προτίθενται να αγοράσουν ομόλογα ης κρατικής γερμανικήςΤράπεζας Ανασυγκρότησης (KfW), διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τη χρηματοδότηση της γερμανικής βοήθειας προς την Ελλάδα.