Με μεγάλη πλειοψηφία

Ανω και Κάτω Βουλή ΓερμανίαςΥπερψήφισαν την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα

Με 390 ψήφους υπέρ, 72 κατά και 139 αποχές η Κάτω Βουλή της Γερμανίας ενέκρινε την βοήθεια ύψους 22,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, 8 δισεκατομμύρια από τα οποία θα διατεθούν το 2010.

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε, σήμερα, Παρασκευή το νομοσχέδιο για την εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα η οποία ανέρχεται για τα τρία επόμενα χρόνια συνολικά στο ποστό των 22,4 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν το 2010.

Η Κάτω Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο με 390 ψήφους υπέρ και 72 κατά ενώ υπήρξαν και 139 αποχές.

Αργότερα το νομοσχέδιο εγκρίθηκε και από την Ανω Βουλή, ενώ στη συνέχεια ο νόμος θα υπογραφεί από τον πρόεδρο Χορστ Κέλερ. Κανένας από τους εκπροσώπους των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων, τα οποία εκπροσωπούνται στην Ανω Βουλή, δεν εξέφρασε ενστάσεις για το νομοσχέδιο.

Επιπλέον, νωρίτερα το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ανακοίνωση εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας σύμφωνα με την οποία «το ύψος της εθελοντικής συμμετοχής γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα ανέλθει σε περίπου 8 δις. ευρώ».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών «ο γερμανικός οικονομικός κόσμος προτίθεται να διατηρήσει την υφιστάμενη δανειακή πολιτική του απέναντι στην Ελλάδα και στις ελληνικές τράπεζες μέχρι το 2012 και να μην αποσυρθεί από τις συναλλαγές ομολόγων.

Επιπλέον, οι οικονομικοί παράγοντες προτίθενται να αγοράσουν ομόλογα ης κρατικής γερμανικής Τράπεζας Ανασυγκρότησης (KfW), διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τη χρηματοδότηση της γερμανικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk