Κατατέθηκε στη Βουλή το μνημόνιο με τα έκτακτα μέτρα

Η ανακοίνωση των μέτρων έχουν προκαλέσει κύμα φυγής από το Δημόσιο με μεγάλο πλήθος εργαζομένων που παραιτούνται προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

<b>Κατατέθηκε στη Βουλή το μνημόνιο με τα έκτακτα μέτρα</b> | tovima.gr

Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή το μνημόνιο των νέων μέτρων αναφορικά με τις μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, τα όρια συνταξιοδότησης, την αύξηση του μηνιαίου ορίου απολύσεων στο ιδιωτικό τομέα καθώς και τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων.

Η ανακοίνωση του συνόλου των μέτρων, τόσο αυτών που ανακοινώθηκαν την περασμένη Κυριακή όσο και των πρώτων που είχαν ανακοινωθεί πριν την έλευση της Τρόϊκας στη χώρα μας, αλλά και αυτών που εξήγγειλε σήμερα ο κ. Ανδ. Λοβέρδος για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό έχουν προκαλέσει κύμα φυγής από το Δημόσιο με μεγάλο πλήθος εργαζομένων που παραιτούνται προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

Και μπορεί να ανακοινώθηκε ότι δεν αυξάνεται το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης άνω των 65 χρόνων, όμως οι συνθήκες αλλάζουν για τις γυναίκες εργαζόμενες για τις οποίες το όριο ηλικίας εξισώνεται με αυτό των αντρών, ορίζεται δηλαδή στο 65ο έτος της ηλικίας τους.

«Καταφέραμε να διατηρήσουμε το όριο στα 65 έτη», δήλωσε ο υπουργός εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Σχετικά με το θέμα της εξόδου προς τη σύνταξη, ιδιαίτερα από γυναίκες στο Δημόσιο, ο κ. Λοβέρδος, ανακοίνωσε μια κυβερνητική πρωτοβουλία που θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών και θα προβλέπει: Όσοι εργαζόμενοι (από τους ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ και το Δημόσιο) φοβήθηκαν και βγήκαν στη σύνταξη έχουν τη δυνατότητα να ανακαλέσουν την παραίτησή τους, ενώ ταυτόχρονα, θα επιβεβαιώνεται ότι όσα ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν κατοχυρωθεί μέχρι σήμερα ή μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους διατηρούνται όποτε και αν βγει στη σύνταξη ο ασφαλισμένος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk