Τη μείωση των τιμών εισιτηρίων ζήτησε η υπουργός Οικονομίας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη σε συνάντησή της την Τρίτη με τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ώστε να βελτιωθεί η δυνατότητα πρόσβασης στα νησιά. Στη συνάντηση συμμετείχαν και εκπρόσωποι του σωματείου Τρίαινα για τα θέματα του Σκαραμαγκά.

Οι εκπρόσωποι της ακτοπλοΐας αναφέρθηκαν, όπως είπε η υπουργός, στο υψηλό κόστος των καυσίμων, στις υψηλές κρατήσεις υπέρ τρίτων και στην υποχρεωτική δρομολόγηση για 7,5 μήνες το χρόνο των ταχύπλοων της δεκάμηνης των συμβατικών πλοίων

Σχετικά με την παρουσία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά η υπουργός είπε ότι από τις συζητήσεις που έχουν γίνει με αυτή εξασφαλίστηκε ότι η παρουσία της δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του ΟΛΠ.

Η κυρία Κατσέλη αναφέρθηκε επίσης στους άξονες της πολιτικής του υπουργείου, λέγοντας ότι μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας οι προτεραιότητες του υπουργείου είναι να δώσει μάχη για την προστασία του καταναλωτή και του πολίτη ενάντια στην ακρίβεια και για την ενεργοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων ως ανάχωμα στην ύφεση.