Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΣΕΓΑΣ και δεν είναι μόνο τα μίτινγκ, που βρίσκονται στον αέρα λόγω… έλλειψης ρευστού. Υπάρχουν και προβλήματα με τη συμμετοχή αθλητών στο διασυλλογικό πρωτάθλημα, που αρχίζει το Σαββατοκύριακο, οι οποίοι έχουν διοριστεί στο δημόσιο και έχουν καταθέσει τα δελτία τους.

Ο Γ.Γ. Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής έχει υποσχεθεί ότι θα βγάλει μια εγκύκλιο για να μπορέσει να λυθεί το θέμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει… φως, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι σύλλογοι, για το γεγονός ότι έχουν δώσει λεφτά στις μεταγραφές και δεν μπορούν οι αθλητές τους να αγωνιστούν και να συγκεντρώσουν βαθμούς για τις ομάδες τους.

Όλοι ελπίζουν πάντως, έστω και την ύστατη στιγμή, να βρεθεί μια λύση στο θέμα, καθώς και οι αθλητές πρέπει να έχουν κάποιους αγώνες στα πόδια τους, ενόψει της καλοκαιρινής περίοδου.

Στον αέρα και τα μίτινγκ

Στον ΣΕΓΑΣ πάντως προβληματίζονται εκτός από το διασυλλογικό και για τα μίτινγκ τα οποία βρίσκονται στον αέρα. Κυρίως για τα «Παπαφλέσσεια» και για τα «Τοφάλεια», τα οποία στηρίζονται σε κρατικά χρήματα, καθώς εκεί δεν υπάρχουν χορηγοί. Τα «Βενιζέλεια» και τα «Βαρδινογιάννεια» έχουν ήδη κλείσει να πάρουν κάποια λεφτά από τον ΟΠΑΠ.

Ο κ. Βασίλης Σεβαστής πρόσφατα επισκέφτηκε την Γκερέκου, η οποία υποσχέθηκε μια τονωτική ένεση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, μέσα από τις δόσεις του προϋπολογισμού, αλλά όλα αυτά είναι υποσχέσεις και οι υποχρεώσεις τρέχουν.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ τρέχει από γραφείο σε γραφείο, αλλά είναι εμφανές ότι υπάρχει πολιτικό κενό στον αθλητισμό, λόγω της απουσίας ενός αρμόδιου υφυπουργού, που θα πάρει τις τελικές αποφάσεις.